Obresti na kredit

Obresti na kredit | 7.9.2023
Ali je mogoče, da sem kredit preplačala in to polovico več, kot je dejanska postavka? Če bi plačala v gotovini, znaša znesek 2.683,02 EUR. Ker sem pa ga vzela za 108 mesecev z obrestno mero 4,5 % (nomimalna na letnem nivoju), pa moram plačati kredit v znesku 3.770,28 EUR. Kredit sem redno plačevala vedno v enakem znesku 34,91, v začetku 4 obroke 41,28 EUR, potem pa 34,91. A niso obresti previsoke, polovico manj bi morale znašati. Hvala za odgovor.  

Posojilo prijatelju

Posojilo prijatelju | 4.4.2023
Zdravo, ker bi želel prijatelju posoditi višji znesek (50.000,00), ki mi ga bo vrnil v isti višini, v določenem časovnem obdobju (ne bo obresti), me zanima, ali to lahko storim? Zanima me izključno pravni in davčni vidik, saj se zakonodaja stalno spreminja in bi želel vedeti, kako je trenutno s tem. Znesek bi mu nakazal na TRR, torej bi bila sled denarnega toka. Tudi posojilno pogodbo ali notarsko overitev dogovora (kaj je bolje?) bi sklenila. Ali je kakšna zakonska omejitev, da tega med dvema fizičnima osebama ni moč storiti? In ali je treba za to plačati kakšen davek?  

Upokojenec-oskrbnik planinske koče

Upokojenec-oskrbnik planinske koče | 13.2.2020
Spoštovani, v aprilu grem za oskrbnika planinske koče, delo bo trajalo šest mesecev. Kako je najboljše za mene uredit plačevanje (s.p., pogodba o delu, ali......?) Prosim za nasvet, da mi država ne bo preveč pobrala. Hvala. Bojan  

Varčevanje v skladih

Varčevanje v skladih | 19.2.2019
Pri Zavarovalnici Triglav imam kapitalizirano življenjsko zavarovanje. Od sklenitve je preteklo že preko 10 let, zato vem, da ob izplačilu, davka ne plačam, imam pa določene izstopne stroške. Kaj mi svetujete – da počakam še nekaj let do izteka zavarovanja ali da se odločim za predujem 80%? Premoženje je sicer naloženo v skladih, ki trenutno nista med najboljšimi: Triglav rastoči trgi in Triglav High Yield bond. Najbrž bo premoženja še manj, če v naslednjih letih pride spet do krize ... Hvala za nasvet.  

Podedovani denar, kako ga investirati?

Podedovani denar, kako ga investirati? | 14.2.2019
Podedovala sem nekaj denarja, ker bi si rada naredila plan b za čas, ko bom upokojena, me zanima, ali svetujete, da denar zamenjam za zlato? Ali je zlato varna naložba in kako se tega lotiti?  

Varčevanje za dom za ostarele

Varčevanje za dom za ostarele | 13.2.2019
Pozdravljeni, stara sem 73 let, dokaj zdrava, živim sama. Ker me skrbi, kaj bo prišlo in da bom nekoč morda morala v dom za ostarele, me zanima, kaj mi lahko svetujete glede privarčevanega denarja. Trenutno imam 15 tisoč evrov prihrankov, pokojnine imam 650 evrov, mesečno pa porabim nekje med 350 in 400 evrov. Kako naj povečam privarčevani denar, da bodo imeli moji potomci z mano čim manj stroškov? Za odgovor se lepo zahvaljujem.  

Varčevanje v zlatu

Varčevanje v zlatu | 13.2.2019
Pozdravljeni, že dlje časa razmišljam, da bi pričel varčevati v zlatu. Kaj menite o takšnem varčevanju? Se splača ali ne? Hvala za vaš nasvet. Milan (66 let, upokojen)  

Vrnitev dela kupnine

Vrnitev dela kupnine | 3.11.2016
Turistična agencija mi je priznala 20 % vrnitev kupnine. Ker sem dolžna še dva zneska, so mi postavili pogoj, da najprej do decembra to poplačam, šele takrat dobim 20 % kupnine nazaj. Prosila sem jih za pobot ali pa kompenzacijo in nočejo slišat o tem. Ali zakon predpisuje, kako izvršiti vračilo? In ali krši turistična agencija zakon v tem primeru. Hvala.  
Prejšna stran
1
2
3
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.