Sami, a ne osamljeni

Sami, a ne osamljeni Alja Fabjan, integrativna psihoterapevtka | 24.12.2015
V času praznikov, posebno božičnih, ki so za mnoge čas druženja z družino in sorodniki, neredki še močneje občutijo osamljenost in praznino. Nekateri se takšnih občutkov ne morejo znebiti tudi v družbi in se kljub prisotnosti bližnjih počutijo osamljeno ali žalostno ...  

Žalovanje: Naraven in boleč odziv

Žalovanje: Naraven in boleč odziv Alja Fabjan, integrativna psihoterapevtka | 29.10.2015
Prvi november, dan vseh svetih ali dan spomina na umrle, je dan, ko se z obiskom in okraševanjem grobov spominjamo vseh, ki so nam bili dragi in niso več med nami. Medtem, ko na ta dan spomin na preminule počastimo na obreden način z bolj ali manj ustaljenimi navadami, pa se mnogi med nami vsakodnevno srečujemo s težkimi občutki žalovanja za tistimi, ki so nas zapustili, vsak sam pri sebi ter vsak na svoj način.  

Praznični čas: Preženite občutek osamljenosti!

Praznični čas: Preženite občutek osamljenosti! Alja Fabjan, integrativna psihoterapevtka | 24.12.2014
V decembru, oziroma v predprazničnem času, se poveča število tistih, katerim razpoloženje občutno zaniha v slabše, naraste tudi število tistih, ki poročajo o depresivnih občutjih in osamljenosti.  

Skrb za starejšega in bolnega člana družine

Skrb za starejšega in bolnega člana družine Alja Fabjan, integrativna psihoterapevtka | 13.11.2014
Ne glede na to, ali gre za enega od staršev ali našega partnerja, ki ga imamo v domači oskrbi, je skrb za starejšega, morda nepokretnega ali dementnega sorodnika, nedvomno nadvse odgovorna in neredko tudi naporna naloga.  

Odpustiti ali ne?

Odpustiti ali ne? Alja Fabjan, integrativna psihoterapevtka | 30.12.2013
Obdobje pred in po vstopu v novo leto je pogosto tudi obdobje, v katerem premišljujemo o naših dosežkih ter počutju v preteklem letu ter o ciljih in željah za leto, ki se začenja. Veliko premišljevanja se navadno vrti okrog področja medosebnih odnosov, radi se spominjamo tistih ljudi, ki so v naše življenje prinašali veselje in prijetne občutke, z grenkobo pa pomislimo tudi na tiste, ki so nas prizadeli, razjezili, storili kaj, kar je bilo za nas boleče in česar ne moremo kar tako pozabiti, torej na tiste, katerim smo kaj zamerili. Velikokrat slišimo, da je »najbolje odpustiti in iti naprej«. Pa je storiti to res tako preprosto oziroma, ali je nujno potrebno?  
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.