Če uživamo veliko sladkorja, nasičenih maščobnih kislin, alkohola, predelanih mesnih izdelkov, bele moke, že pripravljene jedi in podobno, potem lahko vsa ta nezdrava prehrana privede do raznih kroničnih bolezni. Mednje sodijo tudi sladkorna bolezen tipa 2, rakava obolenja, Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen. Nepravilna in nezdrava prehrana uničuje naše zdravje, počutje, manjka nam energije, ves čas smo utrujeni in slabe volje. Če si takšno prehrano privoščimo le vsake toliko časa, za praznike, posebne dneve, ne bo nič narobe, če pa je naš jedilnik pogosto sestavljen iz nezdravih jedi, lahko pričakujemo negativne posledice.
Ekipa britanskih strokovnjakov je prav v namen izboljšanja zdravja in počutja, sestavila jedilnik petih najmočnejših živil, ki preprečujejo vnetja v telesu in s tem preprečujejo tudi razvoj bolezni. Svetujejo, da so ta živila vsak dan na jedilniku.
Rdeča čebula
Rdeča čebula vsebuje bioflavonoid kvercetin, ki dokazano zmanjšuje možnost za nastanek bolezni srca in ožilja. Deluje protivnetno in pomaga našemu telesu, da se bori pred raznimi vnetji, ki povzročajo bolezni.
Kurkuma
Tudi kurkuma spada med živila, ki izredno blagodejno vplivajo na naše telo. Kurkuma preprečuje vnetja, uničuje rakave celice, uničuje nezdrave bakterije in krepi imunsko odpornost.
Rdeče grozdje
Tudi rdeče grozdje vsebuje bioflavonoid kvercetin in vitamin C, ki sta skupaj zelo močna ter krepita imunski sistem. Rdeče grozdje preprečuje vnetja, uničuje nezdrave bakterije in preprečuje rast tumorjev.
Zeleni čaj
Zeleni čaj je prav tako zelo močan antioksidant, ki preprečuje razvoj rakavih celic, krepi srce in ožilje, krepi imunski sistem, topi odvečno maščobo.
Acai jagode
Acai jagode so nekoliko manj poznano živilo. Spadajo med tako imenovana super živila, saj so zares odlične za zdravje celega telesa. Z njihovo pomočjo lahko hitreje shujšamo, krepijo imunski sistem srce, ožilje, možgane in preprečujejo razvoj številnih bolezni.
Vsa našteta živila čim večkrat dodajte na svoj jedilnik.