Ali veste, čemu služi predal pod pečico?

Ste mislili, da je namenjen odlaganju pekačev? Motite se!
Predal pod pečico je namenjen temu, da ohranja jedi tople. (foto: pexels.com)
Predal pod pečico je namenjen temu, da ohranja jedi tople. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate tudi vi pod vašo pečico ozek predal? V njemu najbrž shranjujete pekače. Ampak, prvotni namen predala je popolnoma drugačen. Veste, čemu služi?

Prvotni namen tega ozkega predala je bil, da bi v njemu lahko shranjevali pečene jedi in jim na tak način ohranjali toploto. Da je temu res tako, lahko hitro preverite. Če imate še vedno hranjena navodila za uporabo vaše pečice, potem v knjižici o predalu najbrž piše takole: Predal je namenjen shranjevanju hrane, da le ta ostane topla. Vanj pa vedno odlagajte vroče jedi. Predal ne more ogreti hladnih jedi, niti jih ne more speči.

No, sedaj veste. In morda vam pride kdaj prav tudi na tak način.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

2 naravna trika, ki odpravita utrujenost in polepšata videz obraza

Imate tudi vi pogosto težave z rdečimi in utrujenimi oč...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

Super trik, ki takoj očisti vsako pečico!

Nasvet je postal pravi internetni hit, vsi svojo pečico...

To je metoda, ki v nekaj minutah zares odmaši nos in sinuse!

Verjeli ali ne, ko boste prebrali prispevek, boste znal...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

Rastlina, ki zdravi tudi kurja očesa in žulje

Kurja očesa so zelo neprijetna nevšečnost, ki doleti mn...

4 živila, ki vas bodo pomladila in polepšala vašo kožo (tudi če ste 50+)

Strokovnjaki se strinjajo: za lepo kožo je potrebno jes...

Ne mečite jih proč – beljake lahko tako koristno porabite!

Ste pekli, pa so vam ostali jajčni beljaki? Ne veste, k...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Hranila, ki ščitijo in krepijo možgane ter izboljšujejo spomin

Možgani so center živčnega sistema in hkrati najbolj la...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.