Ali veste, da jih jeste in da jim je potekel rok trajanja?

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 2.12.2014
Na vaših kuhinjskih policah je polno živil, ki jim je rok uporabe že davno potekel, a se tega niti ne zavedate in jih kljub temu uporabljate! Preverite, katera to so.
Uporabljate za vaše jedi sveže začimbe? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Uporabljate za vaše jedi sveže začimbe? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če imate v kuhinji polico, na kateri so začimbe, potem so med njimi zagotovo tudi takšne, ki jim je rok trajanja že davno potekel. Strokovnjakinja za prehrano Karen Page pojasnjuje, da bi morali vse začimbe menjati vsaj vsakih šest do 12 mesecev. če pa govorimo o že mletih začimbah, pa je pri njih rok trajanja še krajši.

Seveda večina začimb, četudi je rok potekel, niso nevarna za zdravje, a od njih nimate več veliko koristi, saj tudi zdravilnih lastnosti skoraj da ni več. Najbolje bi bilo, da bi začimbe menjali vsaj v začetku leta. Tiste, ki jih ne uporabljate že dolgo, zavrzite, tiste, ki jih uporabljate redno, pa preverite, če je rok potekel potem jih menjajte za sveže.

Začimbe hranite na suhem, temnem in hladnem prostoru, nikakor pa ne zraven izvora toplote, na soncu ali v bližini vlage. To jim bo še skrajšalo rok uporabe.

Začimbe so zelo zdravilne, a prepogosto pozabljamo, da bi morale biti sveže, da bi od njih lahko dobili vse zdravilne učinke, ki jih naše telo potrebuje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.