Vsi dobro vemo, da je grenivka zelo zdravilni sadež. Strokovnjaki za prehrano priporočajo, da je pogosto na našem jedilniku. Ampak, ne vedno. Še posebej priporočljivo je, da je ne uživate tedaj, ko zdravite ali razstrupljate jetra.
Če imate namen razstrupljati jetra, če jeste zdravila za krepitev jeter, potem grenivka ni prava izbira, saj lahko izniči učinek zdravil in še dodatno obremeni vaša jetra.
Prav tako se odsvetuje uživanje grenivke tudi tistim, ki imajo zelo visok krvni tlak in tistim, ki jedo zdravila, še posebej antibiotike in antidepresive. Grenivka lahko v tem primeru naredi več škode kot koristi.
Tudi bolnikom z rakom se tega sadeža ne priporoča oziroma je bolje, da se prej posvetujete z zdravnikom.
Grenivka namreč lahko blokira razgradnjo strupenih toksinov in ostalih škodljivih snovi, ki jih vsebujejo razna zdravila. Prav tako lahko upočasni delovanje encimov, ki so v našem telesu odgovorni za odpravljanje strupov iz telesa.
Zato previdno tudi pri uživanju tega sadeža.
Če pa ste seveda popolnoma zdravi, je strah odveč, je lahko grenivka večkrat na vašem jedilniku, koristila vam bo!