Če ste starejši od štirideset, morate to nujno jesti!

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 19.5.2014
Z leti se spreminjajo tudi prehranjevalne navade. Telo potrebuje določene hrane več, kot jo je potrebovalo v mladosti. Če ste tudi vi starejši od štirideset, potem morate naslednja živila obvezno dodati na svoj jedilnik!
Po štiridesetem se tudi prehrana malce spremeni. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Po štiridesetem se tudi prehrana malce spremeni. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ko presežete štirideseta leta, potrebuje vaše telo hrano, ki vsebuje veliko hranilnih snovi in antioksidantov. S pravo prehrano ohranjate vaše zdravje in dobro počutje.

Hrana vijolične barve je tista, ki se mora na vašem jedilniku znajti čim večkrat. Zato jejte jajčevce, borovnice, slive, grozdje in rdečo peso. To so živila, ki vsebujejo veliko antioksidantov, ki jih vaše telo potrebuje.

Obvezno pa morata biti na jedilniku tudi dve vrsti semen, to sta laneno seme in sezam. Ti dve živili vsebujeta antioksidante. Dodate ju lahko v jogurt, na solato, v različne kuhane jedi.

Če vas zagrabi lakota, potem morate pri sebi vedno imeti mandlje. So zelo zdravi in hranljivi, med drugim dajejo tudi občutek sitosti. Po štiridesetem letu namreč nastopi obdobje, ko gredo kilogrami lahko zelo hitro navzgor. Zato jejte mandlje, ki spodbujajo hormon sitosti in tako zavirajo apetit. Dovolj je, če za malico pojeste dobro pest mandljev.

Pravilna prehrana, veliko sadja in zelenjave, tekočine ter gibanje, pa leta ne bodo pomembna. Pomembno bo le, da se dobro počutite in da ste zdravi!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Prazniki brez slabe vesti: kako jesti zdravo v prazničnem času

Praznični čas je za mnoge obdobje veselja, druženja in ...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.