Mandlji so zelo zdravo živilo in če jih vsak dan dodamo na svoj jedilnik, pomagajo, da ne hrepenimo po ogljikovih hidratih, od katerih se redimo.
Surovi mandlji so polni proteinov, nenasičenih maščobnih kislin, vsebujejo tudi vitamine, vlaknine in minerale.
Raziskave so pokazale, da vsakodnevno uživanje surovih mandljev lahko pospeši hujšanje za kar 62 odstotkov. Raven skupne telesne maščobe se lahko zmanjša za kar 56 odstotkov, hujšanje na področju trebuha pa se pospeši za 50 odstotkov.
Dovolj je, da mandlje jemo za malico, da pojemo okrog 20 komadov. Z njimi pa zadovoljimo tudi dnevno potrebo po proteinih in nenasičenih maščobnih kislinah.
Pomembni so proteini
Za izgubljanje odvečne maščobe in za uspešno hujšanje so pomembni prav proteini. Ravno zato so mandlji tako priporočljivi, ker jih vsebujejo veliko in pomagajo pri hujšanju in topljenju odvečne maščobe.
Poleg tega mandlji dolgo zagotavljajo občutek sitosti, se počasi prebavljajo, kar pa povzroči, da dlje časa ne čutimo potrebe po hrani in tako ne vnašamo v telo dodatnih in odvečnih kalorij.
Vlaknine pospešujejo metabolizem
Mandlji vsebujejo tudi zelo veliko vlaknin, ki so pomembne za pravilno in redno delovanje črevesja, za dobro prebavo. Vlaknine pospešujejo metabolizem in urejajo prebavo.
Strokovnjaki so dokazali še, mandlji uspešno znižujejo indeks telesne mase, pomagajo pri gradnji mišične mase, uravnavajo krvni tlak in raven sladkorja v krvi ter zmanjšujejo možnost za nastanek mnogih bolezni, tudi bolezni kot so bolezni srca in ožilja, rak debelega črevesja, sladkorna bolezen, piše stilkurir.rs.