Horoskop: Kaj bo prinesel novi teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 20.10.2014
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj lepega bo prinesel ta teden? (foto: www.sxc.hu)
Kaj lepega bo prinesel ta teden? (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Luna v znamenju Device – do torka 13:12.
Dobro počutje za: Device, Bike in Kozoroge
Srednje dobro za: Rake in Škorpijone
Manj ugodno za: Ribe, Dvojčke in Strelce

Luna v znamenju Tehtnice – od torka 13:12 do četrtka 23:10.
Dobro počutje za: Tehtnice, Dvojčke in Vodnarje
Srednje dobro za: Leve in Strelce
Manj ugodno za: Ovne, Rake in Kozoroge

Luna v znamenju Škorpijona – od četrtka 23:10 do nedelje 5:40.
Dobro počutje za: Škorpijone, Rake in Ribe
Srednje dobro za: Device in Kozoroge
Manj ugodno: Bike, Leve in Vodnarje

Luna v znamenju Strelca – od nedelje 5:40 do torka 11:04.
Dobro počutje za: Strelce, Ovne in Leve
Srednje dobro za: Tehtnice in Vodnarje
Manj ugodno za: Dvojčke, Device in Ribe

V prihajajočem tednu se bosta zgodila dva pomembna astrološka pojava. Najprej se bo v četrtek ponoči dovršil delni sončni mrk, konec tedna pa se bo planet Merkur ustavil na svoji poti in se nato naslednji ponedeljek obrnil v direktno smer. Področja, ki jih Merkur predstavlja v naših življenjih, se bodo počasi vračala v ustaljene tirnice. Vendar previdno še vso prvo tretjino meseca novembra, ko bo vpliv retrogradnega gibanja planeta še vedno prisoten. Sončni mrk bodo najbolj občutili vsi tisti, ki imajo okoli 0o fiksnih znamenj osebne planete ali pomembne točke. Kako mrki vplivajo na naša življenja je odvisno od povezave karte mrka z našo natalno karto. Kar pa vam lahko interpretira le izšolan astrolog. Zaradi potovanja Marsa pod sončevo južno deklinacijo, kjer bo vztrajal še vse do zanje tretjine novembra, slišimo o grozljivih dogodkih, ki se dogajajo po svetu. Povečana je verjetnost nesreč in nasilja. Ljudje, ki imajo Mars med osebnimi planeti, morajo biti v tem obdobju še posebej previdni.

V ponedeljek bomo v službo prišli z veliko delovne vneme. Čez dan se bodo zvrstile prijetne energije. Zato izkoristimo dan! Vsi, ki se morate kaj učiti, boste natančno in poglobljeno predelovali še tako nezanimivo snov. Če se do sedaj niste uspeli lotiti kakšnega dela, je zdaj pravi čas. Tudi na vrtu je še marsikaj za postoriti, da bodo čez zimo naše gredice počivale v urejenem izgledu. Morda pa se lotite jesenke dekoracije vrta in doma.

Delovna vnema bo v torek počasi puhtela. Zjutraj se lahko zbudimo nestrpni ali pa nas kaj vznemiri. Previdno na poti v službi. Nato bo Luna vse do zgodnjega popoldneva v praznem teku. Dopoldan še izkoristimo čas za opravljanje rutinskih del, nato ne bomo čutili več prave spodbude. Če smo bili prejšnje dni delovni, si popoldan privoščimo sprostitev. Partnerja povabite na zmenek, obiščite razstavo, gledališče ali pa povabite prijatelja na klepet. Morda pa pregledate garderobno omaro in se pripravite na hladnejše dni.

V sredo bomo imeli težave v usklajevanju mnenj in dogovarjanju. V zraku bo čutiti stres in nemir. V dopoldanskem času lahko naletimo na prepreko, ki nam bo onemogočila dosego cilja. Za resnejše pogovore raje počakajte do večera. Zaradi šibke energije in pomanjkanja zbranosti, se ne odpravljajte na dolge vožnje, če ni potrebno.

Kljub temu, da se v četrtek dovrši mlaj v obliki delnega sončnega mrka, bodo čez dan vladale spodbudne energije za delanje zaključkov in sklepne dogovore. Moramo biti pa previdni, ker lahko občutimo pomanjkanje energije, zaradi bližajočega se mlaja. V kolikor imate možnost, dan izkoristite za sprostitev z dejavnostmi, ki vam veliko pomenijo.

V petek bomo čutili umirjenost. Ljudje bomo bolj ponotranjeni in zaprti vase. Ne bo nam do dolgih pogovorov, vendar se bomo vsaj v jutranjem času razumeli tudi brez besed. Popoldan in večer bosta primerna za regeneracijo in globoko sprostitev. Tudi za jogo, meditacijo, obisk spa centra ali masažo.

Sobotno jutro in dopoldne bodo zaznamovale prijetne energije. Ljudje bomo bolj družabni in naklonjeni drug drugemu. Zelo ugoden čas za predstavitve umetniških izdelkov, v zraku bo čutiti ustvarjalno energijo. Nato pa bo čez dan manj ugodnih aspektov. Okoli opoldneva smo lahko razočarani, ker si bomo želeli nekaj, vendar naše zmožnosti nam tega ne bodo dopuščale. Ljubosumje, strah ali zaskrbljenost vsakdanjega dne, se lahko pojavijo proti večeru. Če nimate razloga, ne bodite preveč zamerljivi. Energije bodo popustile.

V nedeljo bomo na svet že gledali bolj optimistično in z zanimanjem razmišljali o izletih in potovanjih. Če se boste kam odpravljali bodite pazljivi, saj so povečane verjetnosti zastojev na cestah. Pa tudi telekomunikacija nam lahko zataji. Popoldan so možni nesporazumi. Ne nasedajte pretirano idealističnim obljubam in pazite na svoje stvari.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.

** Retrogradno gibanje Merkurja prinaša v naša življenja zamude in zmedo v prometu, nesporazume v komunikaciji, blokade z računalniki, telefoni in pošto. Trgovci so manj zadovoljni s prodajo, saj ljudje manj kupujemo ali pa so pogostejše reklamacije. Merkur bo v retrogradnem gibanju od 5. 10. do 26. 10. 2014. Pozorni moramo biti že do dva dni prej, ko je planet na svoji »postaji«. To pomeni, da se planet ustavi, preden se prične gibati retrogradno in obratno. Ta točka, kjer se planet obrača, je zelo kritična. Delovanje te točke občutijo zlasti tisti, ki jo imajo v povezavi s svojo natalno karto. Vendar to ne pomeni samo v negativnem smislu. Če je ta točka povezana harmonično, lahko dobimo pozitivne odzive. Na splošno pa velja, da se v času retrogradnega Merkurja ne dogovarjamo o pomembnih stvareh. Če se nam bodo zdeli dogovori v tem času še kako smiselni, se bo kasneje izkazalo, da pa vendarle niso bili. Ne sklepajmo zavarovanj, ne pišimo pomembnih dokumentov in pogodb, ne dajajmo pobud in ne kupujmo avtomobilov. V tem času pogosteje izgubljamo stvari, še posebej drobne predmete, med katerimi so najbolj izpostavljeni ključi. Vendar ni vse tako črno. Je pa ta čas dober za obnavljanje projektov, ki smo jih začeli nekoč v preteklosti, za obujanje spominov, zgodovine in kulturne dediščine.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella, pod vodstvom mednarodno priznane astrologinje Eme Kurent. Po treh letih poglobljenega in raziskovalno naravnanega študija, je leta 2013 diplomirala in si pridobila naziv DAstrolAS. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Kontakt: kozmus.urska@gmail.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.