KUHALNICA: Cimetove zvezdice iz mletih mandljev

Cimetove zvezdice iz mletih mandljev so klasični božični piškoti brez moke in v božičnem času ne smejo manjkati na praznični mizi. Cimetove zvezdice odlikujejo hrustljava skorjica in mehka sredica ter značilna aroma cimeta.
Cimetove zvezdice iz mletih mandljev (Foto: Oblizniprste.si)
Cimetove zvezdice iz mletih mandljev (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za cimetove zvezdice iz mletih mandljev:

  • 3 beljaki
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 500 g mletih mandljev
  • za noževo konico vanilije
  • 2 poravnani jedilni žlici mletega cimeta

 

Priprava cimetovih zvezdic iz mletih mandljev:

1) Beljake stepemo v čvrst sneg in ga prestavimo v skledo, v kateri bomo zmešali vse sestavine.

2) V beljak počasi vmešamo sladkor v prahu.

3) 6 žlic mase, s katero bomo kasneje premazali zvezdice, damo na stran. V preostalo maso vmešamo mlete mandlje, vanilijo in cimet.

4) Vse skupaj dobro pregnetemo. Vzamemo folijo za živila in med dve plasti vstavimo pripravljeno mandljevo maso.

5) Maso zvaljamo za pol centimetra na debelo. 

6) Vrhnjo plast folije odstranimo. Z modelčkom izrežemo zvezdice in jih polagamo na s peki papirjem obložen pekač.

7) S čopičem (gre tudi s prstom) jih premažemo z maso iz beljakov in sladkorja v prahu, ki smo jo prej dali na stran.

8) Pečico ogrejemo na 150 °C. Zvezdice damo v segreto pečico in jih pečemo 15 minut samo s spodnjim grelcem. Pečene zvezdice s špatulo previdno prestavimo na mrežico, da se ohladijo.

Uživajte v okusih!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje ...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.