Iz Jožičine kuhinje: Perutninski kroketi

Iz Jožičine kuhinje prihaja ideja za dobro kosilo, za katerega ne potrebujete veliko sestavin.
Piščančji kroketi. (foto: Jožica Ostrožnik)
Piščančji kroketi. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Namig za lahko pomladansko kosilo.

Potrebovali boste:

Za kuhano testo:

2 dcl čiste juhe
7 dkg masla
12 dkg moke (gladke in malo ostre)
muškatni orešček
sesekljan petršilj
2 jajci
sol in poper

40 dkg pečenega ali kuhanega perutninskega mesa

V vrelo juho dajte maslo, solite in zakuhajte moko.

Ko postane testo gladko in se naredi cmok, ga odstavite, popoprajte, odišavite z oreščkom in zamešajte petršilj, jajca in mleto (ali na drobno narezano) meso.

Iz ohlajenega testa oblikujte debele svaljke (malo se le potrudite z obliko, ker veliko ljudi je z očmi, z usti pa govorijo saj veste o čem...), jih povaljajte v drobtinah in ocvrite v vroči maščobi (ponev naj bo večja, z malo olja, le toliko, da bo 3/4 svaljkov v maščobi, ostala 1/4 lahko gleda ven).

Ponudite z zeleno solato, ki se že nabere na domačem vrtu.

NAMIG: perutninske svaljke lahko tudi skuhate v osoljenem kropu na majhnem ognju in jih ponudite z bešamelom.

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno kosilo.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Velikonočne dobrote: Pinca in pirhi

Kuharica Emilija Pavlič v prispevku razkriva svoj recep...

Kako speči kruh brez kvasa?

Kruh lahko spečete sami doma četudi nimate pri roki kva...

Neverjetna preobrazba: Vsako jutro je pila tak napitek in obnemela …

Vsako jutro je pila ta močan napitek, ki ga lahko pripr...

5 živil, ki znižujejo nevarni holesterol in čistijo krvne žile

V prispevku boste našli pet zelo zdravih živil, s kater...

6 živil, ki bi morale biti na jedilniku vsake ženske

Z leti se lahko poruši tudi hormonsko ravnovesje, poveč...

Dobrodelni projekt ob izobraževanju na daljavo

Včeraj je Pošta Slovenije na sedežu Zavoda Republike Sl...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.