Iz Jožičine kuhinje: Perutninski kroketi

Iz Jožičine kuhinje prihaja ideja za dobro kosilo, za katerega ne potrebujete veliko sestavin.
Piščančji kroketi. (foto: Jožica Ostrožnik)
Piščančji kroketi. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Namig za lahko pomladansko kosilo.

Potrebovali boste:

Za kuhano testo:

2 dcl čiste juhe
7 dkg masla
12 dkg moke (gladke in malo ostre)
muškatni orešček
sesekljan petršilj
2 jajci
sol in poper

40 dkg pečenega ali kuhanega perutninskega mesa

V vrelo juho dajte maslo, solite in zakuhajte moko.

Ko postane testo gladko in se naredi cmok, ga odstavite, popoprajte, odišavite z oreščkom in zamešajte petršilj, jajca in mleto (ali na drobno narezano) meso.

Iz ohlajenega testa oblikujte debele svaljke (malo se le potrudite z obliko, ker veliko ljudi je z očmi, z usti pa govorijo saj veste o čem...), jih povaljajte v drobtinah in ocvrite v vroči maščobi (ponev naj bo večja, z malo olja, le toliko, da bo 3/4 svaljkov v maščobi, ostala 1/4 lahko gleda ven).

Ponudite z zeleno solato, ki se že nabere na domačem vrtu.

NAMIG: perutninske svaljke lahko tudi skuhate v osoljenem kropu na majhnem ognju in jih ponudite z bešamelom.

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno kosilo.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Jesenska poslastica z jabolki in orehi

V prispevku boste našli recept, ki bo zagotovo postal e...

Kratke misli: Raje imam slepega kot zaslepljenega

Upokojena zdravnica Metka Klevišar nas razveseluje z ži...

Praktično: Tudi tako lahko uporabimo odpadlo listje

Jesen je tu, listje odpada. Pa ste vedeli, da ga lahko ...

Nova rasa: krstna uprizoritev satirične drame

Uvodno dejanje sezone 2020/21, podnaslovljene Lebdenje,...

FOTO: Razmišljate o prenovi doma, preberite, kaj je modno!

Ste se naveličali videza svoje kuhinje, dnevne sobe, sp...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.