Izračunajte svojo biološko starost in ugotovite, kako staro je vaše telo!

Moje zdravje > Alternativa | piše: M. L. | 20.4.2024
Biološka starost je dejanska starost telesa. Z različnimi metodami lahko sami izračunate, kako staro je vaše telo v resnici. Enostavno metodo najdete v prispevku!
S preprostimi metodami lahko ugotovite, kakšna je vaša biološka starost. (Foto: Freepik.com)
S preprostimi metodami lahko ugotovite, kakšna je vaša biološka starost. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mišice
 
Stojte vzravnano, eno nogo dvignite, pokrčite v kolenu, roke dajte na bok ali jih zravnajte. Zaprite oči in štejte počasi sekunde, dokler ne izgubite ravnotežja.
 
Če ste zdržali več kot minuto, odštejte od svoje starosti štiri leta. Če ste zdržali približno pol minute, odštejte dve leti, če niste zdržali več kot pet sekund, prištejte tri leta.
 
Utrip
 
Zmerite bitje srca, nato hitro naredite 30 počepov. Spet izmerite utrip in izračunajte razliko. Če ste stari 20 let, se utrip poveča za 0 do 10, če ste stari 30, se poveča od 10 do 20, pri štiridesetih letih se poveča za 20 do 30, po petdesetem letu se poveča za 30 do 40 utripov.
 
Vid
 
Vzemite časopis in ga počasi v ravni liniji z vašimi očmi oddaljujte, vse dokler črke ne postanejo motne. Če je to manj kot 15 centimetrov, se biološka starost ujema z vašimi leti. Za razmik od 16 do 30 centimetrov dodajte eno leto, za dodatnih 30 centimetrov dodajte še eno leto.
 
 
Štetje
 
Vzemite štoparico in štejte od števila sto nazaj vsako sedmo številko. Mlajši od 40 let bi morali prešteti vse v največ 20 sekundah, če ste stari od 40 do 60 let, pa boste za računanje porabili največ 40 sekund. Če ste počasnejši dodajte dve leti, če ste hitrejši, odštejte dve leti.
 
Kožni test
 
Primite kožo na vrhnji strani dlani in jo močno držite pol minute. Nato spustite in štejte sekunde. Če se koža takoj vrne v normalno stanje, odštejte od svoje starosti tri leta, če koža potrebuje dve sekundi, da se vrne v normalno stanje, je biološka starost enaka vaši starosti. Če koža potrebuje tri do štiri sekunde, da se vrne v normalno stanje, dodajte eno leto, če potrebuje deset sekund, dodajte pet let.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.