Jih tudi vi mečete stran? Nikar!

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. J. | 10.10.2017
Tudi ta del zelo zdravilnega živila lahko uporabite!
Tudi olupke česna lahko koristno uporabite. (foto: freeimages.com)
Tudi olupke česna lahko koristno uporabite. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ali ste vedeli, da imajo tudi česnovi olupki v sebi veliko zdravilnega in da jih lahko zelo koristno uporabite? Strokovnjaki so raziskali, da so polni antioksidantov, da preprečujejo razvoj raka in da krepijo imunski sistem. Škoda bi jih bilo zavreči, strokovnjaki trdijo, da so olupki celo bolj zdravilni od samega česna. Poleg tega, da ščitijo pred rakom, znižujejo tudi krvni tlak, čistijo arterije, vsebujejo veliko vlaknin, krepijo zdravje srca, urejajo prebavo, znižujejo raven nevarnega holesterola.

Kako uporabiti česnove olupke?
Ko lupite česen, olupke shranite v papirnati vrečki ali v drugi produšni embalaži nekje na hladnem in temnem. Te lahko zelo koristno uporabite, vedeti pa morate, da so zelo aromatični. Če imate radi česen, boste navdušeni nad njimi.

Uporabite jih lahko pri kuhanju goveje ali zelenjavne juhe. Kuhajte jih, preden pa jed servirate, pa jih poberite iz juhe.

Juho pa lahko skuhate samo in česnovih olupkov. Takšna juha se kuha 20 minut, uporabite pa jo lahko kot osnovo pri mnogih drugih jedeh, za zalivanje pečenke … česnove olupke pa lahko dodajate tudi ostalim jedem, vedno jih ob koncu kuhanja poberite iz jedi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.