Jo imate tudi vi v hladilniku? Nikar!

Ali ste vedeli, da nekatera živila, ki jih najpogosteje shranjujemo v hladilniku, van j ne sodijo?
Kje jo pa vi shranjujete? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kje jo pa vi shranjujete? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za nekatera živila niti pomislili ne bi, da jim hladilnik v bistvu škoduje in jim krajša čas uporabnosti, avtomatično jih shranimo vanj.

Strokovnjaki pravijo, da so takšna živila kruh, hladilnik ga izsuši, paradižnik, tropsko sadje, hladilnik jim skrajša čas svežine, krompir, hladen zrak pretvori encime in krompir postane presladak.

Eno teh živil pa je zagotovo tudi čebula. Če jo shranjujemo v hladilniku, mrzel zrak povzroči, da se škrob v čebuli spremeni v sladkor. Čebula ni več dobrega okusa, veliko prej pa bo pričela tudi gniti.

Za čebulo je najboljše mesto na temnem in ne prehladnem mestu, okrog sedem stopinj, shranjujte pa jo v mrežasti vrečki. Nikar pa ne zaprto v plastični vrečki.

Morda te zanima tudi:

Psihološka podpora bolnikom z multiplo sklerozo

Multipla skleroza je neozdravljiva napredujoča bolezen,...

Metka Klevišar: "Poslala ga je v bolnico"

Pripovedovali so mi o gospe, ki ji je pred štirimi leti...

TELOVADIMO DOMA: 5 vaj za krepitev ravnotežja (brez napora!)

Telesna aktivnost je pomembna v vseh obdobjih življenja...

Imate veliko hišnega tekstila? Kaj obdržati in kaj podariti?

Dobra organizacija hišnega tekstila je skoraj tako pome...

Tedenski numeroskop: Kje pa vas Karma žuli? (piše priznana numerologinja)

Pred nami so karmični tedni leta. To preprosto pomeni, ...

Varno na kolesu nekoč in danes

Program Varno na kolesu, ki poteka na pobudo družbe But...

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

S pravim robotskim sesalnikom ne poskrbite le za dom, ampak tudi za okolje

Robotski sesalniki hitro postajajo prva izbira za ljudi...

Temna soba? To je 5 sobnih rastlin, ki dobro uspevajo v temnejših prostorih

Nekatere sobne rastline so tako nezahtevne, da dobro us...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.