Dr William Lee, doktor interne medicine v Cambridgeu je povedal, da niso draga zdravila tista, ki uničujejo raka, ampak znanje o tem, kaj vse lahko dobimo na trgu.
Ne verjemite šarlatanom, verjemite znanosti
Nekateri trdijo, da lahko raka zdravimo in uničimo že z določeno hrano. A dr. Lee trdi, da raka ni tako lahko uničiti. Da bi uničili rakave celice, ki so v telesu, potrebujemo znanje in čas. Zdravljenje je dolgotrajno.
Lahko pa raka izstradamo, kot to počnejo nekateri s postom. Če rakave celice preko krvi ne dobijo hrane, ne morejo živeti, se ne morejo razmnoževati. Raka najlažje izstradamo, ko je ta v začetnem stadiju.
Da bi bolje razumeli, moramo vedeti tudi, kako funkcionirajo rakavi tumorji.
Mikroskopski tumorji se v našem telesu pojavljajo nenehno. 40 odstotkov zdravih žensk, starih med 50 in 60 let imajo mikroskopsko velike rakave tumorje na dojkah, polovica moških, starih med 50 in 60 let, imajo mikroskopsko velike rakave tumorje na prostati. Po besedah dr. Leeja pa ima velika večina ljudi do starosti 70 let mikroskopski tumor na ščitnici. A brez skrbi, ti mikroskopski rakavi tumorji nikakor niso nevarni, če ne rastejo. Za rast in širjenje po telesu potrebujejo hrano in kisik. To pa lahko dobijo s pomočjo krvnih žil in kapilar.
Vse, kar potrebujemo, imamo v kuhinji!
Mnogo študij in raziskav je že bilo opravljenih, mnogo zdravil preizkušenih. Znanstveniki se trudijo odkriti zdravilo, ki bi uničilo rakave celice. Dr. Lee pa meni, da se zdravilo nahaja v naši kuhinji.
Vse dokler so rakavi tumorji mikroskopski in nenevarni, lahko njihovo rast in razvoj preprečimo z določeno vrsto hrane. Zato je pomembno kakšno hrano jemo, saj nekatera živila uničujejo rakave celice v samem začetku.
Dr. Lee trdi, da imajo določena živila zelo močno anti- rakavo delovanje. Uničujejo rakave celice veliko agresivneje in hitreje od zdravil.
To so živila, kot so ohrovt, kurkuma, rdeče grozdje, sivka, češnje, buče, tuna, paradižnik, oljčno olje, ekstrakt grozdnih pečk, ananas, zeleni čaj, limone, jabolka, maline, borovnice, jagode, pomaranče, grenivke, rdeče vino.
A kot dr. Lee še opozarja, vsa našteta živila ne morejo uničiti raka, ko ta že napreduje, lahko pa uničijo mikroskopsko velike rakave tumorje. Hrana lahko prepreči rast rakavih celic, zmanjša njihovo število. Zato je zaenkrat še vedno najbolj pomembno, kaj jemo, še preden zbolimo.