Kakšne banane so najbolj zdrave in zakaj?

Kako vedeti, kdaj je banana najbolj zdrava, kdaj jo je najbolje pojesti? Kaj se zgodi, če jeste zelo zrelo banano? Preberite v prispevku!
Bolj zrele banane vsebujejo več hranilnih snovi.
Bolj zrele banane vsebujejo več hranilnih snovi.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Na fotografiji, ki smo jo našli na spletni strani www.davidwolfe.com lahko vidite banane, ki so različno zrele. Najprej poglejmo, kakšne prednosti prinašajo zrele banane, te so na fotografiji od številke štiri dalje.

Mnogi strokovnjaki za prehrano trdijo, da več črnih pik kot ima banana na olupku, bolj je zdrava. Saj te pike pomenijo, da vsebuje veliko zdravilnih snovi, ki delujejo na naše telo tako, da uspešno ščitijo pred rakom. Prav tako je znano, da ima zelo zrela banana največ vitamina C, vitamina B, mnogo antioksidantov, kalija, vlaknin. Japonski strokovnjaki so ugotovili, da bolj ko je banana zrela, več teh hranilnih snovi vsebuje. Prav tako pa bolj zrela banana deluje zelo ugodno na prebavni sistem.

Kaj pa, če bi jedli banane, ki še niso dozorele? Takšne so na fotografiji pod števili ena do tri.

Manj zrele banane vsebujejo manj sladkorja. Vsebujejo pa tudi več probiotičnih bakterij, ki zelo zdravilno vplivajo na naše debelo črevo. Povzroči pa lahko prebavne težave, napihnjenost pri občutljivejših ljudeh. Bolj zelene banane so priporočljive za tiste, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2, za tiste, ki bi radi shujšali, saj nezrele banane bolj nasitijo.

Odločitev pa je vaša. Jejte takšne, kot vam bolj ustrezajo!
 
Povzeto po www.davidwolfe.com
Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

S pravim robotskim sesalnikom ne poskrbite le za dom, ampak tudi za okolje

Robotski sesalniki hitro postajajo prva izbira za ljudi...

Temna soba? To je 5 sobnih rastlin, ki dobro uspevajo v temnejših prostorih

Nekatere sobne rastline so tako nezahtevne, da dobro us...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Tedenski numeroskop: Stopimo korak naprej (piše priznana numerologinja)

Veliko se ubadamo z notranjim otrokom in svojim otroštv...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Metka Klevišar: "Bolnik naj odloča o sebi sam"

Velikokrat se zgodi, da bi svojci, največkrat so to žen...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Tedenski numeroskop: Karmični datumi v post-mojstrskem tednu!

Le kaj bi lahko šlo narobe? Hm, le zakaj? Včasih potreb...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.