Kakšne banane so najbolj zdrave in zakaj?

Kako vedeti, kdaj je banana najbolj zdrava, kdaj jo je najbolje pojesti? Kaj se zgodi, če jeste zelo zrelo banano? Preberite v prispevku!
Bolj zrele banane vsebujejo več hranilnih snovi.
Bolj zrele banane vsebujejo več hranilnih snovi.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Na fotografiji, ki smo jo našli na spletni strani www.davidwolfe.com lahko vidite banane, ki so različno zrele. Najprej poglejmo, kakšne prednosti prinašajo zrele banane, te so na fotografiji od številke štiri dalje.

Mnogi strokovnjaki za prehrano trdijo, da več črnih pik kot ima banana na olupku, bolj je zdrava. Saj te pike pomenijo, da vsebuje veliko zdravilnih snovi, ki delujejo na naše telo tako, da uspešno ščitijo pred rakom. Prav tako je znano, da ima zelo zrela banana največ vitamina C, vitamina B, mnogo antioksidantov, kalija, vlaknin. Japonski strokovnjaki so ugotovili, da bolj ko je banana zrela, več teh hranilnih snovi vsebuje. Prav tako pa bolj zrela banana deluje zelo ugodno na prebavni sistem.

Kaj pa, če bi jedli banane, ki še niso dozorele? Takšne so na fotografiji pod števili ena do tri.

Manj zrele banane vsebujejo manj sladkorja. Vsebujejo pa tudi več probiotičnih bakterij, ki zelo zdravilno vplivajo na naše debelo črevo. Povzroči pa lahko prebavne težave, napihnjenost pri občutljivejših ljudeh. Bolj zelene banane so priporočljive za tiste, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2, za tiste, ki bi radi shujšali, saj nezrele banane bolj nasitijo.

Odločitev pa je vaša. Jejte takšne, kot vam bolj ustrezajo!
 
Povzeto po www.davidwolfe.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.