Kobilarna Lipica odpira vrata

Aktualno > Dogodki | piše: Kobilarna Lipica | 15.6.2016
Kobilarna Lipica se bo v soboto, 18. junija, pridružila Poletni muzejski noči s pestrim programom za družine z otroki in predstavitvijo kraške kulinarike.
Muzej kočij (foto: Kobilarna Lipica)
Muzej kočij (foto: Kobilarna Lipica)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kobilarna Lipica se bo v soboto, 18. junija, pridružila tradicionalni prireditvi slovenskih galerij in muzejev Poletna muzejska noč. V prijetni svežini poletnega večera bodo vrata kobilarne za obiskovalce brezplačno odprta od 18. ure do 22. ure, prav posebej pa bodo na ta večer vabili k ogledu Lipikum - muzej lipicanca, galerija Avgusta Černigoja, cerkvica sv. Antona Padovanskega, muzejska zbirka lipiških kočij in stalna razstava umetniških fotografij priznanega slovenskega fotografa Joca Žnidaršiča.

Zadišalo bo tudi po Krasu, predvsem na pokušnji kraških jedi in vin pri Muzeju kulinarike, medtem ko bo v prenovljeni Graščini na ogled dokumentarni film RTV Slovenija »Lipica. Kraj, ki je konju dal ime«.

Dodatna ponudba, namenjena predvsem družinam z otroki, bo pritegnila s poni jahanjem in večernimi vožnjami s kočijami po najlepših prenovljenih drevoredih lipiškega posestva.

S tako ponudbo, ki postavlja na prvo mesto dediščino izvorne kobilarne lipicanske pasme konj in njeno edinstveno posestvo, temu pa dodaja pokušnjo kraške kulinarike in izbranih vin, Kobilarna Lipica oblikuje nov, svež koncept doživetij, zasnovanih na željah in potrebah obiskovalcev. Prav slovenski gostje so namreč tisti, ki jih Lipica želi znova pritegniti in prepričati s svojo celovito ponudbo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ana Petrič: "Starejši ne vedo, kakšne pravice jim pripadajo."

"Ne načrtujejo na zalogo. Prepozno začnejo prilagajati ...

Prekomerna izpostavljenost soncu je dejavnik tveganja za vse vrste kožnega raka

Bližajo se topli meseci leta. Na NIJZ zato želijo ob Dn...

Kaj vse mora biti v potovalni lekarni? (odgovarja magister farmacije)

Ko se odpravljamo na dopust, je sestavni del naše prtlj...

Ko pridejo vnuki na počitnice – kako se pripraviti, da boste vsi uživali

Počitnice z vnuki so lahko čas pristne bližine, veselja...

Rdeča pesa: Vse, česar o njej še niste vedeli

V zimskem času večkrat pomislimo tudi na okusno zimsko ...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Kaj se zgodi, če masirate stopala pred spanjem?

Ko boste prebrali, kako učinkovita je ta enostavna meto...

Zakaj je zdravilna zamrznjena limona?

Nova raziskava je pokazala, kako zdravilno na naše telo...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Upokojitev: Ste pripravljeni nanjo?

Spremembe so del življenja, v današnjem času celo vsakd...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.