Potrebovali boste:
1 svež rumenjak
1 dcl olja
1 žlica gorčice (ravna)
2 drobno sesekljani šalotki (da najboljši okus)
2 zrna (stroka) sesekljanega česna
4 male kisle vložene kumarice (drobno sesekljane)
2 do 3 sesekljane sardelice iz konzerve(brez hrustanca)
par kapljic sveže iztisnjenega limoninega soka
par kapljic belega vina
3 žlice kisle smetane
sol in poper
mali šopek petršilja (sesekljanega) ali drobnjaka
Dekoracija: rezina limone s petršiljevo vejico
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo
Priprava:
Iz rumenjaka in olja zamešam majonezo, olje je potrebno prilivati v tankem curku in počasi, sam rumenjak pa prej temeljito zamešati z mikserjem.
Nato dodam gorčico, razredčeno z limoninim sokom.
Od tu naprej nežno mešam z žlico.
Zamešam šalotko, česen, kumarice, sardelice, sol, poper, in par kapljic belega vina.
Čisto na koncu primešam še kislo smetano in petršilj.
Tatarsko omako pred postrežbo dobro ohladim.
Odlično se poda k vsem vrstam mesa, ribam, kanelonom, namaže se lahko tudi na opečen kos dobrega kruha.
Pripis: namesto doma pripravljene majoneze, jo lahko naredite s kupljeno, uporabite pa jo 200 gr, vendar pozor - manj soliti.
Iz Jožičine kuhinje vam želim dober tek!
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.