Iz Jožičine kuhinje: Domača tatarska omaka

Iz Jožičine kuhinje prihaja zares okusen in težko pričakovani recept za izdelavo tatarske omake. Preizkusite ga tudi vi, navdušeni boste!
Domača tatarska omaka (foto: Jožica Ostrožnik)
Domača tatarska omaka (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebovali boste:

1 svež rumenjak
1 dcl olja
1 žlica gorčice (ravna)
2 drobno sesekljani šalotki (da najboljši okus)
2 zrna (stroka) sesekljanega česna
4 male kisle vložene kumarice (drobno sesekljane)
2 do 3 sesekljane sardelice iz konzerve(brez hrustanca)
par kapljic sveže iztisnjenega limoninega soka
par kapljic belega vina
3 žlice kisle smetane
sol in poper
mali šopek petršilja (sesekljanega) ali drobnjaka

Dekoracija: rezina limone s petršiljevo vejico

Priprava:

Iz rumenjaka in olja zamešam majonezo, olje je potrebno prilivati v tankem curku in počasi, sam rumenjak pa prej temeljito zamešati z mikserjem.

Nato dodam gorčico, razredčeno z limoninim sokom.

Od tu naprej nežno mešam z žlico.

Zamešam šalotko, česen, kumarice, sardelice, sol, poper, in par kapljic belega vina.

Čisto na koncu primešam še kislo smetano in petršilj.

Tatarsko omako pred postrežbo dobro ohladim.

Odlično se poda k vsem vrstam mesa, ribam, kanelonom, namaže se lahko tudi na opečen kos dobrega kruha.

Pripis: namesto doma pripravljene majoneze, jo lahko naredite s kupljeno, uporabite pa jo 200 gr, vendar pozor - manj soliti.

Iz Jožičine kuhinje vam želim dober tek!

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Bešamel žličniki

V prispevku boste našli enostaven recept za bešamel žli...

Končno recept za palačinke, ki ne redi!

Imate radi palačinke, pa se jim odpovedujete, ker redij...

Iz Jožičine kuhinje: Zapečene orehove palačinke

Zapečene orehove palačinke lahko pripravite kot glavno ...

Iz Jožičine kuhinje: Miške

Okusne miške! Specite jih tudi vi in presenetite svoje ...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši pustni krofi

V prispevku boste našli recept za najboljše pustne krof...

To je recept za najbolj okusen pire krompir!

Imate radi pire krompir? Pa znate pripraviti zares okus...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.