NUMEROLOGIJA: Napoved za junij

Iz velikega travna smo prišli v junij, oziroma rožnik. Mesec junij je šesti mesec v univerzalnem letu 1 in energije se bodo končno malo zamenjale. Numerološka vrednost junija je število 7, barva je vijolična.
Junij bo imel energijo ljubezni, naklonjenosti in skrbi za druge.  (foto: pexels.com)
Junij bo imel energijo ljubezni, naklonjenosti in skrbi za druge. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Lekcija tega meseca je jasna. Včasih je treba polno posodo enostavno obrniti na glavo in bo, kar bo. Si upati zreti v to praznino? Bodite mirni, kajti nič hudega ne bo.

Kaj se nam obeta? Nekatere odločitve, ki smo jih prelagali in doživljali kot osebno breme, bomo lahko na novo reševali s pomočjo drugih. Ne bomo se več odločali na vrat na nos, temveč bomo bolj prisluhnili notranji uri in občutku, kdaj je pravi čas. Čeprav bomo imeli željo po druženju, pa bomo v tem mesecu izbirali okrog sebe ljudi, ki nam ne poberejo vse energije. Del nas bo zelo racionalen in bo potreboval pri odločanju dodano vrednost koristnosti, zanimale nas bodo podrobnosti, del nas pa bo nove ideje najprej premlel in odločitve, ki bodo imele noto lahkotnosti, bomo sprejeli takoj, tiste druge, bolj pomembne, pa bomo najprej spustili skozi naše osebne vrednostne lestvice.

Junij bo imel energijo ljubezni, naklonjenosti in skrbi za druge. Tam, kjer so v partnerstvu težave že dlje časa, pa ne bo tako prijetno. Vsak od partnerjev bo vlekel na svojo stran in uveljavljal lastno voljo. Marsikdo se bo vprašal, če se ni v odnosu izgubil. Za sveže zaljubljene teh težav ne bo, saj v šestici še ne želimo videti in slišati niti opozorilnih znakov in strastne junijske energije bodo za to odlično poskrbele.

Na kaj moramo biti pozorni? Bodimo ljubeznivi. Tudi, če si bomo želeli več miru, bodimo do drugih prijazni in jih ne zavračajmo. Ne kričimo, ne prepirajmo se in naredimo nekaj za fizično telo. V številu ena poskrbimo za dovolj gibanja, hodimo bosi po travi; v številu 7 pojdimo v gozd, v tišino, vase in začutimo, da smo del tega večnega sistema energij narave. Glavo bo v tem mesecu treba malo prevetriti in stare, preživete misli, ki do sedaj še niso prinesle resničnih rezultatov, napolniti s kratko tišino zavedanja, če nismo sploh pozabili, kaj si želimo ali kakšni so bili načrti za letošnje leto.

Naj zapiha svež veter in naj pridejo nove ideje, kako bomo v obdobju do septembra reševali življenjske situacije. Naj vas ne spravi iz tira to navidezno stanje niča, saj je v juniju pomembno, da naredite vsaj kakšen korak na novo področje. Izkoristite število 6 za druženje, pojdite na kakšno izobraževanje, na kakšen koncert in imejte cilj pred očmi.

Nenadoma si boste zaželeli, da bi izstopili s tega drvečega vlaka in na novo pretehtali lastne želje. Vse se bo zdelo bolj dosegljivo in jasno boste videli napake, ki ste jih počeli v preteklih mesecih. Za tiste, ki vam do sedaj še ni uspelo rešiti nekaterih situacij, se bodo odgovori pokazali bolj jasno. Bodite s seboj bolj prizanesljivi in resnično, z občutkom, ovrednotite lastna prizadevanja.

Mesec junij bo lahkoten za tiste, ki si upajo, kajti že sam premik bo prinesel dovolj energije za spremembe. Če mencate na mestu, iščete nasvete pri drugih, se pritožujete, da nič ne gre in ste ves čas v občutku, da so vas vsi zapustili in ste razočarani nad ljudmi, se bodo dileme še povečale. Resnična vrednost tega meseca je namreč v tem, da pridemo do točke, ko se zavemo, da je vse že v nas, da imamo orodja na razpolago, rešitve na dosegu roke in nihče se ne bo namesto nas premaknil po naši poti. Če nam število univerzalnega leta 1 sporoča, da le pogumno naprej, čas je za svež veter, nam junijska sedmica ponuja novo priložnost, da prestopimo prag dvomov, lastne negotovosti in gremo naprej v tempu, ki nam ustreza.

Česa bi se torej morali bati? Ja, ničesar…samo naprej… »upati si« ni več samo klic mladega petelinčka, ki navdušeno gleda naokoli, temveč enostavno občutek, da je moj svet v redu in da zmorem.

Vzemite si čas zase. To je zelo pomembno. Poskrbite za dovolj spanca, za gibanje telesa, prisluhnite lastnemu notranjemu občutku, ko se odločate in ne dvomite vase, ko boste sprejemali kakšne bolj težke odločitve. Junij prinaša s seboj mir in hkrati razigranost v stiku z ljudmi. Kdo v vašem življenju res šteje? Kdaj ste nazadnje prevetrili ljudi, ki so vam blizu in vas podpirajo v vsaki situaciji. Tem se zahvalite. Ljudi, ki vam na prag, iz dneva v dan, stresejo lastna negodovanja in potem jih ni nikjer, ko jih potrebujete, zaprite vrata. Raje sami, ob kavi, zrite v krošnjo najbližjega drevesa in potujte v lastnih mislih.

Pa poglejmo še posel. Prišli boste do neke točke, ko se boste spraševali, kaj bi lahko še naredili. Ta mesec nima v sebi energije denarja, ima pa energijo navdiha. Zavedajte se, da ste do sedaj naredili vse, kar so vas naučili o poslu in morda je zdaj čas, da začnete posel delati z vašo osebno energijo in v lastnem tempu. Na neki točki zmanjka navdiha in treba je k viru in ga zloščiti, prevetriti ali znova napolniti. Ta vir ste vi. Mesec junij je iskanje navdiha in čeprav bo potovanje bolj počasno, je vse že v nas in rešitev ne bomo iskali zunaj.

Tudi če se vam upira, boste v nekaterih življenjskih situacijah morali narediti kakšen rez….če ste podjetnik, mogoče koga odpustiti. Če se dlje časa počutite slabo in nekaj ni v redu, pojdite, za božjo voljo, k zdravniku. Če ste v partnerstvu prišli do točke, ko vam misli že uhajajo in ste popolnoma raztreseni in partnerja ne slišite več, se vprašajte, kaj je temu razlog.

Bodite v tem mesecu iskreni z lastno podobo v zrcalu. Sem si všeč? Kaj si želim? Zakaj se ne premaknem? Ne iščite razlogov zunaj sebe, kajti modrost tega mesec je v tem, da spoznamo, da imamo vir navdiha v sebi, moč je samo naša in ko gre zares, se nase lahko vedno zanesemo. Ne gojite čustev zamere do drugih in premlevanja, kaj kdo je in kaj kdo ni naredil, zakaj vas ne pokliče, zakaj se ne oglasi več….enostavno uživajte v tej tišini in miru.

Kaj je najpomembneje v tem mesecu? Število 7 za marsikoga pomeni težje odločitve, ker preveč razmišljamo, kaj storiti. Dilema se nam na osebnih številih spusti točno na tisto področje, ki ga moramo v tem mesecu pretehtati in kjer nas bo bolj premetavalo. Bistvo pa je v tem, da ko nehamo od zunaj iskati odgovore in prisluhnemo našemu notranjemu glasu, se zavemo, da odgovore že imamo in da pravzaprav lahko gremo naprej, ko bomo začutili, da je čas. Torej ni vprašanje, grem ali ne grem, temveč kdaj grem. To pomirja, kajne? Korakanje se z odločitvijo že začenja.

Potegnite iz sebe vse, kar ste zakopali. Na novo ovrednotite stara orodja in se poslovite od preživetih vzorcev. Imam sebe! Pa ne boste menda lagali lastni podobi v zrcalu? Kdaj ste nazadnje pogledali nase z zaupanjem? Storite to v tem mesecu! Iskanje skritega zaklada je bila od nekdaj zabavna igra in tudi tokrat naj ne bo drugače.

Drobnih opravil se lotite s skrbnostjo. Prevetrite omare in ob tem boste spraznili um. Prevetrite adresar in ob tem boste dobili prostor za nove ljudi v življenju. Zbrišite prah z ogledala v kopalnici in ob tem boste videli sebe v jutranji svetlobi…nežno, zaspano, ranljivo in vendar pripravljeno na vse, kar prinaša dan.

Pregovor meseca: »Če hočemo zvedeti, ali je voda slana, nam ni treba spiti vsega morja.« (Korejski pregovor)

Kontaktirate me lahko na tel: 041 256 802 ali e-mail: pusnikblanka@gmail.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.