Najboljši nasveti: Da bodo jajca skuhana popolno ...

Bliža se dan, ko bomo spet barvali pirhe. Preberite nekaj nasvetov, kako skuhati jajca, da ta ne bodo počila in da bodo kuhana ravno prav!
	Z nekaj triki bodo jajca kuhana popolno. (foto: Freepik.com)
Z nekaj triki bodo jajca kuhana popolno. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Različni pirhi
Če imate možnost, potem poskušajte dobiti čim več različnih jajčk. Pobarvate lahko nekaj prepeličjih, kokošjih, gosjih … tudi med kokošjimi so takšna, ki so bolj bela, druga pa bolj rjava na zunaj. Izbirajte različna, da bo vaš okras res pester.

Barvajte manj sveža jajca
Res je, prav ste prebrali. Če boste pobarvali zelo sveža jajca, se bodo ta veliko težje lupila. Če pa boste barvali vsaj teden dni stara, bo lupina šla brez težav stran.

Zakaj je temu tako?
Sveže jajce vsebuje ogljikov dioksid, ki pa s staranjem jajca izhaja iz njega, beljak se tanjša. Dlje časa, ko jajce stoji, bolj se beljak in tanka membrana mehčata in lažje lupimo jajce. Zato za pirhe izberite od sedem do 10 dni stara jajca.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Velikonočni mlečni kruh z rozinami

Kako jih pravilno skuhati?
Najpogosteje kuhamo jajca tako, da jih damo v mrzlo vodo, kuhamo, ko ta zavre, pa še kuhamo do 15 minut. Nekateri pa trdijo, da to ni pravo način, da tako jajca pokajo.

Zato poskusite nekoliko drugače. Položite jajca v mrzlo vodo, segrevajte jih, dokler ne zavrejo, nato odstavite in pokrijte. Pustite jih pokrite vsaj 10 do 12 minut, nato jih vzemite iz vode in postavite v zelo mrzlo vodo.

Če boste na tak način kuhali jajca prvič in če niste povsem prepričani v to metodo, naredite preizkus že nekaj dni prej in skuhajte dva ali tri jajčka na tak način.

Da jajčka ne bi pokala …
Nekateri svetujejo, da jajca date v mrzlo vodo in jih zelo počasi kuhate do vrelišča. Na tak način naj ne bi počila. Spet drugi pravijo, da jih morate pred kuhanjem 15 minut prej vzeti iz hladilnika. Nekateri v vodo dodajo tudi deciliter kisa ali dve veliki žlici soli. Vse to naj bi preprečilo pokanje.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Aktivno oglje: Tako koristno ga lahko uporabite

Poznate aktivno oglje? Ga kdaj uporabite? Zares pomaga ...

Najboljši nasveti, s katerimi se boste znebili mravelj

Ste tudi vi v svojem stanovanju opazili četico mravelj?...

Učinkovito in naravno: Domači dezodorant

V toplejših dnevih smo bolj izpostavljeni tudi potenju....

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Znebite se trde kože s sodo bikarbono

Čeprav so stopala med najbolj obremenjenimi deli telesa...

Zdravilni por

Por je zdravilna rastlina, znana iz preteklosti. Za hr...

Naravno in kvalitetno olje za sončenje po receptu naših babic

Naredite sami olje za sončenje, ki ne vsebuje strupenih...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Neverjetno, to se zgodi, če date kurkumo na obraz!

V prispevku najdete recept, ki vas bo zagotovo zelo nav...

Tudi vam visi koža na rokah? Po teh nasvetih vam ne bo več!

V mesecu dni lahko zelo izboljšate videz vaših rok in o...

Enostavne vaje za spomin: 10 minut na dan za bistrejše misli

Z leti se spomin lahko nekoliko oslabi – pozabimo, kam ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.