Obisk župana Zorana Jankovića v UKC Ljubljana

Moj čas > Dogodki | piše: UKC Ljubljana | 10.11.2014
Župan Zoran Janković se je odzval povabilu in obiskal UKC Ljubljana, kjer so mu predstavili najbolj pereča vprašanja, ki jim otežujejo vsakdanje delo: večletno čakanje na izgradnjo ljubljanske urgence, premajhni prostori Centra za intenzivno terapijo (CIT) in KO za intenzivno interno medicino (KOIIM), ki so nespremenjeni že 40 let, in ki so zaradi naraščajočega priliva bolnikov tako prostorsko kot kadrovsko podhranjeni. Izgradnja ljubljanske urgence oziroma celotnega Diagnostičnega-terapevtskega središča (DTS) bo pomembno izboljšala kakovost in pogoje dela, prenovo in širitev intenzivnih terapij v 1. nadstropju UKC Ljubljana.
Obisk župana Zorana Jankovića v UKC Ljubljana. (foto: UKC Ljubljana)
Obisk župana Zorana Jankovića v UKC Ljubljana. (foto: UKC Ljubljana)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Po zaključku obiska je generalni direktor UKC Ljubljana mag. Simon Vrhunec povedal: »UKC Ljubljana je tudi sekundarna bolnica za ljubljansko regijo, prebivalcem Ljubljane smo dolžni nuditi zdravstveno oskrbo. Žal pa je prebivalcem ljubljanske regije težje dostopna, zaradi velikega priliva bolnikov iz cele Slovenije. UKC Ljubljana se lahko pohvali z najboljšo urgenco v Sloveniji z vidika zdravljenja bolnikov, hkrati pa je tako ljubljanska urgenca, intenzivna terapija kakor tudi UKC Ljubljana najbolj podhranjena slovenska zdravstvena ustanova z vidika investicij in opreme. Zaradi omejitev zaposlovanja v javnem sektorju, zniževanja sredstev za zdravstvo in zamujanja pri izgradnji Diagnostično-terapevtskega središča (DTS), bolj znanega pod imenom »nova urgenca«, naše intenzivne terapije delajo na robu svojih zmogljivosti. V UKC Ljubljana se sicer soočamo tudi z drugimi težavami, kot so preseganje programa za ZZZS in premalo ovrednotenih programov, ki jih opravimo, problem so tudi stare in dotrajane zgradbe in oprema, vendar je obisk prekratek, da bi ob tej priložnosti izpostavili vse naše težave. Smo pa zelo veseli županove podpore in njegovega obiska, saj na nek način izraža njegovo zavedanje o pomenu UKC Ljubljana za prebivalce Ljubljane. Iskreno pozdravljamo in jemljemo kot veliko spodbudo tudi nedavno javno napoved ministrice za zdravje, da bo DTS, in kot njegov del ljubljanska urgenca, zgrajen v naslednjih nekaj letih«

»V Mestni občini Ljubljana se nenehno trudimo zagotavljati čim boljše storitve za zdravje in socialno varstvo naših občank in občanov. Prav zaradi pomembnosti tega področja zanj v zadnjih osmih letih namenjamo vse več sredstev in tako smo jih od leta 2007 do 2014 povečali za več kot 22 odstotkov. Kljub temu, da kot občina ne moremo neposredno vplivati na izboljšanje kakovosti bivanja bolnikov v UKC Ljubljana, si želim, da bi kmalu dočakali odprtje novih prostorov urgence, saj bodo tako bistveno pridobili prav ljudje, ki potrebujejo nujno pomoč in oskrbo. Upam, da bodo pozivi in prizadevanja vodstva ter osebja UKC Ljubljana čim prej uslišani – za dobro bolnikov,« je izpostavil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

V UKC Ljubljana zdravijo najtežje bolnike iz vse Slovenije, hkrati pa skrbijo za razvoj medicine, zdravstvene in babiške nege, medicinske rehabilitacije, visoko specializirane laboratorijske dejavnosti in drugih medicinskih ved v slovenskem prostoru, saj v sodelovanju z izobraževalnimi ustanovami izobražujejo kadre vseh zdravstvenih poklicev. Po svoji visoki strokovnosti in usmerjenosti v terciar se UKC Ljubljana bistveno razlikuje od drugih bolnišnic v Sloveniji, kar ga postavlja ob bok podobnim univerzitetnim bolnišnicam v razviti Evropi in ZDA. UKC Ljubljana zaposluje 7.700 ljudi (1.170 zdravnikov in 3.706 medicinskih sester), razpolaga z 2.179 bolniških postelj in v bolnišnični obravnavi zdravi letno približno 115.847 pacientov.
Morda te zanima tudi:

Nova branja: #pika (bralna uprizoritev)

Programski sklop Novih branj je namenjen spodbujanju in...

Tedenski numeroskop: Bogovi so padli na glavo

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

Nova rasa: krstna uprizoritev satirične drame

Uvodno dejanje sezone 2020/21, podnaslovljene Lebdenje,...

Alenka Kesar predstavila knjigo Druga žena

Svojo premiero je v pravljičnem ambientu primestne vile...

Slovenija postaja starajoča se družba, zato je dodatna skrb za starejše nujna

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake mož...

Horoskop: Kaj prinaša teden?

Preberite tedenski horoskop za vsako nebesno znamenje. ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.