Se tudi vi sprašujete, kako uporabiti stari kruh? Poskusite s tem super receptom, ki je osvojil svet, prihaja pa iz Velike Britanije. V 13. stoletju je veljal za hrano revežev, danes pa je prava specialiteta, ki je osvojila svet.
Za pripravo boste potrebovali: na kocke narezan star kruh (6 skodelic), 3 jajca, 4 skodelice mleka, 2 skodelici sladkorja, žličko ekstrakta vanilije ali vanilin sladkor, skodelico rozin, ki ste jih namočili v rum ali toplo vodo, nekaj ščepcev cimeta, 3 žlice stopljenega masla.
Če imate kruha manj kot 6 skodelic, prilagodite recept!
Najprej kruh namočite v mleku. Pustite pol ure, nato malce pretlačite, da odstranite odvečno mleko. Nato razžvrkljajte jajca, dodajte jim sladkor (po okusu ga lahko dodate manj), vanilin, cimet. Nato dodajte še namočen kruh in rozine ter vse skupaj dobro premešajte.
S stopljenim maslom premažite pekač ali jensko skledo in nato vanj nadevajte maso. Dajte v vnaprej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in pecite dobre pol ure oziroma, dokler lepo ne porjavi.
Postrezite skupaj s kompotom, ki ste ga skuhali iz jabolk in suhih sliv. Dober tek!
PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta
Recept in fotografijo smo našli na spletnem portalu Glossy.