<p style="text-align: justify;">Med njimi bo tudi ekipa sočnega Hood Burgerja, ki bo le dan pred gostovanjem v Celju praznovala peto obletnico izjemno uspešnega delovanja. Stari znanci, ki se po daljšem času vračajo v Celje, slovijo po svojih sočnih gurmanskih burgerjih iz 100% slovenske pašne govedine, pa tudi po tem, da so pred polovičko desetletja lastnoročno začeli burger revolucijo v Sloveniji.</p> <p style="text-align: justify;">Seveda bodo vsem lačnim v Celju na voljo številne priljubljene klasike Odprte kuhne, a tudi sezonsko obarvane dobrote, ki bodo prijetno ogrele dušo in telo. Med njimi velja omeniti do popolnosti začinjen žrebičkov golaž v krušni skodelici Kuhinje Krušič s koščki zdravega, nemastnega žrebičkovega mesa, ki se kar topijo v ustih. Vegetarijanci in vegani vsekakor ne smejo izpustiti bogate lečine čorbe Abi Falafla, vsega dobrega polne aromatične jedi »na žlico«, ki še mesojedcev ne pusti ravnodušnih. Nujno bo treba poskusiti tudi novo sladico, ki jo je za jesen scopral Karim, ki bo poleg svojih znamenitih browniejev in macronov v pokušino ponudil babo – staro francosko sladico iz kroglic kvašenega testa, namočenih v skrivnostnem aromatiziranem sirupu. Na hladnejše dni pa so se pripravili tudi fantje iz ekipe Experiment; no ART = no FUN, ki bodo v Celju kuhali dišeč ingverjev čaj, razvajali s 100% bio kakavom in ogreli s toplim jabolčnim sokom z zelišči.</p> <p style="text-align: justify;">»<em>Kar težko verjamem, da je sezone že konec,</em>« je pred zadnjim gostovanjem v Celju dejal <strong>Lior Kochavy</strong>, direktor Odprte kuhne, ki bo to soboto v knežjem mestu zaključila svojo tretjo sezono. »<em>Nekam moram potrkati, saj nam je bilo v Celju vreme res naklonjeno, zato smo lahko izvedli vseh pet načrtovanih dogodkov. Odziv ljudi je tu enkraten, v pogovorih z obiskovalci vidimo, da dogodek v mesto pritegne tudi precej izletnikov iz drugih mest in krajev v okolici. Tudi med našimi ponudniki je za sodelovanje na dogodkih v Celju vedno veliko zanimanja in prosta mesta se hitro zapolnijo. Ogromno zaslug za res super vzdušje gre prav ponudnikom, saj smo vsi skupaj kot ena velika, vesela in glasna družina, en velikanski hvala pa si zasluži tudi ekipa podjetja Simbio, ki skrbi za tržnico in s katero že ves čas odlično sodelujemo. Zimo bomo v ekipi Odprte kuhne kot običajno izkoristili za polnjenje kreativnih baterij, spomladi pa se polni novih idej zopet vidimo</em>,« je napovedal Lior Kochavy.</p> <p style="text-align: justify;">Poleg že omenjenih ponudnikov se bodo na zadnjem dogodku sezone kulinarični karavani Odprte kuhne pridružili še Argentino Steakhouse, Burrito Loco, Craft beer, Dežela okusov, Dvor Jezeršek, Galerija okusov, Indijska restavracija Namasté, J&B vinoteka, Jack & Joe Steak and Burger Club, JEDU - Street Food, Nonbiri, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Shambala, Roza slon, Super hrust, TWISTER Ice Cream Rolls in Yildiz Han - hiša turške kulinarike.</p>