Olimpijski krog varnosti na Bledu

Aktualno > Dogodki | piše: Uredništvo | 8.12.2015
Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) in zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) so poskrbeli, da bo zaključek leta na Bledu v znamenju rekordov. V sredo, 30. decembra, vabijo družine, športne navdušence, domače in tuje goste k sklenitvi Olimpijskega kroga varnosti okrog Blejskega jezera. S sklenitvijo kroga okrog jezera in stiskom rok obiskovalcev bodo poskušali doseči tudi Guinnessov rekord.
Bled v zimskem času. (foto: www.bled.si)
Bled v zimskem času. (foto: www.bled.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Na Bledu bodo obogatili dogodek Krog prijateljstva, ki v organizaciji Turizma Bled tradicionalno poteka že od leta 1999. Letos bodo tako v sredo, 30. decembra 2015, v sodelovanju z OKS – ZŠZ in zavarovalnico AS poskrbeli, da bo dogodek z imenom Olimpijski krog varnosti v znamenju Guinnessovega rekorda, predvsem pa v znamenju druženja s slovenskimi vrhunskimi športniki. Leto 2016 bo namreč olimpijsko leto, zato se bodo 30. decembra na Bledu predstavili tudi športniki, kandidati za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016.

Športne navdušence, družine, domače in tuje goste vabijo, da se jim pridružijo na nepozabnem dogodku, kjer bodo skupaj sklenili Olimpijski krog varnosti okrog Blejskega jezera. Krog bosta prižgali dve olimpijski bakli, ki ju bosta ponosno nosila dobitnica srebrne olimpijske kolajne iz Atlante 1996 Brigita Bukovec in bronasti iz Barcelone 1992 Jani Klemenčič. Oba bosta krenila iz Zake, vsak po svojem bregu jezera in na Promenadi sklenila Olimpijski krog varnosti. Prav takrat bo nebo razsvetlil ognjemet.

Sklenitev Olimpijskega kroga varnosti bo spremljal pester program, ki ga bodo sooblikovali športniki – kandidati za olimpijsko reprezentanco Slovenije za Rio 2016, nosilci olimpijskih medalj in drugi športniki iz Kluba slovenskih olimpijcev. V soju ognjemeta pa se bo prireditev poskušala vpisati tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Direktor Turizma Bled Jaka Ažman:
"Turizem Bled je z dogodkom "Krog Prijateljstva" pričel že leta 1999, tako, da bo letošnje leto ta tradicionalna prireditev potekala že kar 16-tič zapored. Posebno nas veseli, da imamo letošnje leto možnost pospremiti naše olimpijce v RIO 2016, ter istočasno poskusiti postaviti nov Guinessov rekord. Vsekakor bo poskrbljeno tudi za zanimiv program na vseh zbirnih conah, posebno pa bi poudaril našo Praznično zimsko vas, kjer vas bo po samem dogodku pričakal koncert Ylenie Zobec in njene skupine. Pričakuje se tako domače kot tuje goste, ki jih bo pritegnil izjemen dogodek ob zaključku leta 2015. Posebna hvala OKS-u in zavarovalnici Adriatic Slovenica d.d., ki sta ta Top dogodek tudi omogočila."

Gre za prireditev, ki ima zagotovo velik pomen tudi za vse športnike, ki se pripravljajo na udeležbo na poletnih olimpijskih igrah v Riu. Številni obiskovalci jim bodo lahko zaželeli srečno pot k novim zmagovalnim uvrstitvam. Predsednik Kluba slovenskih olimpijcev in olimpionik Miroslav Cerar je, med drugim, poudaril, da se bodo bivši šampioni in olimpijci še kako radi udeležili dogodka ter zaželeli aktualnim kandidatom za nastop na igrah v Riu kar največ uspehov. Tudi tokrat s tem v zvezi ni pozabil omeniti pomena fair playa in spoštovanja tekmecev na vsakem njihovem tekmovanju.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je že od leta 1993 veliki sponzor slovenskih olimpijskih reprezentanc. Z organizacijo različnih dogodkov olimpijski duh približujejo čim večjemu številu prebivalcev. »V AS-u smo izredno ponosni, da s svojimi zavarovanji skrbimo za večjo varnost slovenskih vrhunskih športnikov. Prav zanje razvijamo specifična zavarovanja, ki jim ob poškodbah omogočajo najkakovostnejšo medicinsko oskrbo in kar najhitrejše okrevanje. Obenem se trudimo, da s svojim delovanjem promoviramo zdrav način življenja, h kateremu zagotovo prispeva športna aktivnost. Vedno smo za, ko gre za rekorde. Prepričani smo, da bo Olimpijski krog varnosti na Bledu neponovljivo doživetje, predvsem pa pomembna uvertura v olimpijsko leto, ki bo polno uspehov in presenečenj, tudi v naši ponudbi,« je o soorganizaciji dogodka povedal Boštjan Jenko, direktor marketinga v zavarovalnici Adriatic Slovenica.

Organizatorji na Bledu pričakujejo več kot 4 tisoč obiskovalcev in vabijo k spletni prijavi na dogodek na www.as.si/olimpijskikrog. Tu lahko tudi preverite, s katerim športnikom se boste morda prav vi lahko prijeli za roke, sklenili Olimpijski krog varnosti in postali del rekorda.

Bogat program se bo odvijal na glavnem odru na Jezerski promenadi, kjer bodo vsi obiskovalci lahko pozdravili slovenske športnike in športnice, kandidate za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, med katerimi so številni favoriti za olimpijske kolajne. Z nastopom Ylenie Zobec bo poskrbljeno tudi za dobro glasbo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.