To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajte med kuhanjem v vino, pa boste dobili najbolj okusno pijačo doslej!
	Da bo kuhano vino res okusno, mu dodajte ščepec popra. (foto: Freepik.com)
Da bo kuhano vino res okusno, mu dodajte ščepec popra. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate radi kuhano vino? Že samo kuhanje vzbuja prijetne občutke, kajne? Stanovanje se zavije v omamne zimske dišave, ki jih pričarajo cimet, nageljnove žbice in citrusi.

Da pa bo kuhano vino zares vrhunsko, morate dodati še ščepec začimbe, za katero najbrž ne bi dejali, da sodi v kuhano vino. A ravno ta začimba izostri in dobro poveže vse okuse in naredi piko na i tej okusni pijači. To je črni poper.

Za dobro kuhano vino boste potrebovali liter rdečega vina, osem do 10 nageljnovih žbic, cimetovo palčko ali pa pol žličke cimeta v prahu, 150 dcl vode, šest do osem žic sladkorja (sladkajte po okusu), lupinica pomaranče, ščepec ali dva črnega popra.

Preberite tudi: RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Vse sestavine, razen vina, dajte v lonec in kuhajte. Ko zavre, še malce pokuhajte, naj počasi vre nekaj minut. Nato dodajte še vino in kuhajte do vrelišča. Vino ne sme zavreti. Nato nalijte v skodelice in toplo postrezite.

Ko boste poskusili tako pripravljeno kuhano vino, boste videli, kako odličen okus naredi nekaj ščepcev črnega popra.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Samo ta organ okrepite in razstrupite, pa bodo bolezni izginile!

Če so vaše ledvice zdrave, če delujejo dobro, potem je ...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Praznično obdarovanje: Podarite čas, ne denarja!

December je zaživel. V otroških glavah je polno želja, ...

Naredite sami: Šampon za lase

Sami lahko naredite zelo učinkovit šampon za lase, ki j...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Pomivalni stroj: Vzroki, zaradi katerih posoda ni dobro pomita

Vzrokov, da pomivalni stroj ne pomije dobro posode, je ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Naravni pripravek, ki zares odpravlja madeže in starostne pege!

Poznali in znali so ga uporabljati že stari Rimljani in...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična zvezda: Kako izbrati kakovostno in zdravo rastlino?

Upoštevajte teh nekaj nasvetov, pa boste letos zagotovo...

5 nasvetov, kako odmašiti nos in očistiti sinuse

Imate težave z zamašenimi sinusi in nosom? Kako si lahk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.