To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajte med kuhanjem v vino, pa boste dobili najbolj okusno pijačo doslej!
	Da bo kuhano vino res okusno, mu dodajte ščepec popra. (foto: Freepik.com)
Da bo kuhano vino res okusno, mu dodajte ščepec popra. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate radi kuhano vino? Že samo kuhanje vzbuja prijetne občutke, kajne? Stanovanje se zavije v omamne zimske dišave, ki jih pričarajo cimet, nageljnove žbice in citrusi.

Da pa bo kuhano vino zares vrhunsko, morate dodati še ščepec začimbe, za katero najbrž ne bi dejali, da sodi v kuhano vino. A ravno ta začimba izostri in dobro poveže vse okuse in naredi piko na i tej okusni pijači. To je črni poper.

Za dobro kuhano vino boste potrebovali liter rdečega vina, osem do 10 nageljnovih žbic, cimetovo palčko ali pa pol žličke cimeta v prahu, 150 dcl vode, šest do osem žic sladkorja (sladkajte po okusu), lupinica pomaranče, ščepec ali dva črnega popra.

Vse sestavine, razen vina, dajte v lonec in kuhajte. Ko zavre, še malce pokuhajte, naj počasi vre nekaj minut. Nato dodajte še vino in kuhajte do vrelišča. Vino ne sme zavreti. Nato nalijte v skodelice in toplo postrezite.

Ko boste poskusili tako pripravljeno kuhano vino, boste videli, kako odličen okus naredi nekaj ščepcev črnega popra.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.