To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajte med kuhanjem v vino, pa boste dobili najbolj okusno pijačo doslej!
	Da bo kuhano vino res okusno, mu dodajte ščepec popra. (foto: Freepik.com)
Da bo kuhano vino res okusno, mu dodajte ščepec popra. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate radi kuhano vino? Že samo kuhanje vzbuja prijetne občutke, kajne? Stanovanje se zavije v omamne zimske dišave, ki jih pričarajo cimet, nageljnove žbice in citrusi.

Da pa bo kuhano vino zares vrhunsko, morate dodati še ščepec začimbe, za katero najbrž ne bi dejali, da sodi v kuhano vino. A ravno ta začimba izostri in dobro poveže vse okuse in naredi piko na i tej okusni pijači. To je črni poper.

Za dobro kuhano vino boste potrebovali liter rdečega vina, osem do 10 nageljnovih žbic, cimetovo palčko ali pa pol žličke cimeta v prahu, 150 dcl vode, šest do osem žic sladkorja (sladkajte po okusu), lupinica pomaranče, ščepec ali dva črnega popra.

Preberite tudi: RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Vse sestavine, razen vina, dajte v lonec in kuhajte. Ko zavre, še malce pokuhajte, naj počasi vre nekaj minut. Nato dodajte še vino in kuhajte do vrelišča. Vino ne sme zavreti. Nato nalijte v skodelice in toplo postrezite.

Ko boste poskusili tako pripravljeno kuhano vino, boste videli, kako odličen okus naredi nekaj ščepcev črnega popra.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Nasvet: Povrnite kozarcem spet visoki sijaj!

Imate tudi vi težave s kozarci, ko jih operete v pomiva...

Očistite pljuča na naravni način

Spomladi je čas za čiščenje organizma. Ali ste vedeli, ...

3 magične začimbe zoper tesnobo in anksioznost

Duševne motnje pogosto zdravijo z zdravili, ki imajo ko...

Kaj pomeni rdečica na obrazu, ki nastane zaradi alkohola?

Se tudi vam kdaj zgodi, da popijete kozarček ali dva al...

Gospodinjska opravila: 10 pravil, ki zelo olajšajo delo!

Skoraj vsa hišna opravila, ki so povezana s čiščenjem i...

Tudi vi »pokate« prste? Pa veste, kaj s tem povzročate?

Imate tudi vi navado vsake toliko popokati s členki na ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.