To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajte med kuhanjem v vino, pa boste dobili najbolj okusno pijačo doslej!
	Da bo kuhano vino res okusno, mu dodajte ščepec popra. (foto: Freepik.com)
Da bo kuhano vino res okusno, mu dodajte ščepec popra. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate radi kuhano vino? Že samo kuhanje vzbuja prijetne občutke, kajne? Stanovanje se zavije v omamne zimske dišave, ki jih pričarajo cimet, nageljnove žbice in citrusi.

Da pa bo kuhano vino zares vrhunsko, morate dodati še ščepec začimbe, za katero najbrž ne bi dejali, da sodi v kuhano vino. A ravno ta začimba izostri in dobro poveže vse okuse in naredi piko na i tej okusni pijači. To je črni poper.

Za dobro kuhano vino boste potrebovali liter rdečega vina, osem do 10 nageljnovih žbic, cimetovo palčko ali pa pol žličke cimeta v prahu, 150 dcl vode, šest do osem žic sladkorja (sladkajte po okusu), lupinica pomaranče, ščepec ali dva črnega popra.

Preberite tudi: RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Vse sestavine, razen vina, dajte v lonec in kuhajte. Ko zavre, še malce pokuhajte, naj počasi vre nekaj minut. Nato dodajte še vino in kuhajte do vrelišča. Vino ne sme zavreti. Nato nalijte v skodelice in toplo postrezite.

Ko boste poskusili tako pripravljeno kuhano vino, boste videli, kako odličen okus naredi nekaj ščepcev črnega popra.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Kako se znebiti znojnih madežev na oblačilih?

Predstavljamo vam pet učinkovitih trikov, s katerimi se...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

Razkritje: Oblika penisa je pomembnejša od velikosti!

Po daoistični filozofiji za najboljšo obliko penisa vel...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Trik, s katerim bo perilo spet snežne belo!

Pozabite na kemikalije in na belilo za perilo. Popolnom...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.