Svetovni mediji so se razpisali o živilu, ki je znano in priljubljeno po vsem svetu. Strokovnjaki za prehrano namreč trdijo, da je to eno najbolj strupenih živil na svetu, pa ga kljub temu pogosto uživamo vsi.
Govorimo o čipsu. Tega so mnogi svetovni mediji (Natural news, Living traditionally, Healthy food house) po svetu označili za najbolj strupeno hrano. Razpisali so se o tem, da je čips zelo priljubljen po vsem svetu, mnogo ljudi pa ga poje zelo velike količine. Čips pa je zelo škodljiv, vsebuje strupene toksine in bi ga morali popolnoma črtati z jedilnika, menijo in svarijo mnogi.
Strokovnjaki opozarjajo, da čips povzroča raka, mnogi, ki ga imajo radi, pa so prepričani, da je izdelan le iz krompirja in zato ni škodljiv. A žal ni tako. Proizvajalci čipsa le tega izdelujejo iz cenejših sestavin. Mešajo riževe, koruzne, pšenične in krompirjeve kosmiče, iz njih pripravljajo zmes, ki jo ocvrejo v olju in posušijo. V zadnji fazi izdelovanja čipsa, pa mu dodajajo še ojačevalce okusa, barvila, ojačevalce vonja in podobne strupene dodatke. Poleg tega pa se pri pečenju čipsa sprošča tudi akrilamid, ki je dokazano zelo strupen, povzroča raka. In prav čips vsebuje zelo velike količine akrilamida.
Strokovnjaki so dokazali, da vsebujejo vsa živila, ki jih pripravljamo tako, da jih cvremo v olju nad 100 stopinj Celzija, strupeni akrilamid.
Strokovnjaki opozarjajo, da čips vsebuje zares toliko strupenih snovi, da ga nikar ne jejte več. Če imate radi to živilo, si ga pripravljajte sami. Zagotovo bo manj strupen, če boste sami narezali krompir na lističe in ga ocvrli v svežem olju. A tudi tak naj ne bo prepogosto na vašem jedilniku.