Razstrupite svoje telo s sadjem in zelenjavo

V telesu vsakodnevno nastane kar precej 'strupenih' snovi, ki so posledica presnavljanja, nepravilne prehrane, uporabe kozmetičnih izdelkov, kajenja, prekomernega uživanja alkohola, neaktivnosti … skratka vsega, kar ni v skladu z zdravim načinom življenja. Ti strupi morajo telo čim prej zapustiti, saj lahko drugače začnejo povzročati zdravstvene težave.
 	Razstrupite svoje telo s sadjem in zelenjavo. (foto: Freepik.com)
Razstrupite svoje telo s sadjem in zelenjavo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da bi omogočili strupom, da zapustijo naše telo, ga moramo prenehati 'zastrupljati' in mu omogočiti, da se samo pozdravi in vrne nazaj v ravnotežje. To lahko storimo tudi s pomočjo uživanja sveže pripravljenih sadno-zelenjavnih sokov.
Preden pa se odločimo za ta korak, moramo najprej pridobiti nekaj znanja o tem, kako se zadeve sploh lotiti.

Preden se razstrupljanja s sokovi lotite prvič, morate vsaj en teden prej že začenjati spreminjati svojo prehrano. Izločite meso, ribe, mlečne izdelke in pšenico. Izogibajte se industrijsko predelani hrani in skratka skušajte čim bolj 'očistiti' svoje prehranske navade. Če boste namreč na vrat na nos začeli z razstrupljanjem ob sokovih, bo to za telo prevelik šok in z gotovostjo lahko trdim, da boste prehitro obupali in verjetno nikoli več poskusili.
 

Pomembno je tudi, da v naprej načrtujete, koliko časa mislite vztrajati ob sokovih in kaj vse boste potrebovali. V prvi vrsti je to seveda dober sokovnik, nato pa primerna količina sadja in zelenjave za izbran časovni okvir. Začnite počasi in si zadajte, da boste prvič ob sokovih vztrajali le en dan, nato dva, tri … dokler ne boste prišli do petih dni. Vsekakor pri tem poslušajte svoje telo in ne zgolj svojega ega, ki bo lahko skušal riniti z glavo skozi zid. Ko boste enkrat z lahkoto osvojili pet dni ob sokovih, boste lahko začeli razmišljati o daljšem razstrupljanju.

Četudi boste učinke razstrupljanja ob sokovih občutili že po nekaj dneh, bo za resnično zdravilne učinke potrebno vztrajati vsaj tri tedne. Med razstrupljanjem, torej v času, ko v telo ne vnašamo dodatnih 'strupov', se namreč telo najprej hrani z odmrlimi tkivi in maščobo, nato napade tumorje in podobne nezaželene tvorbe, in šele nato se začne s pomočjo zaužitih hranil, ki se skrivajo v sokovih, obnavljati. Celoten proces razstrupljanja vsekakor ni prijeten in tega tudi ne gre pričakovati, zato se že pred začetkom daljšega obdobja ob sokovih na to psihično pripravite. Spremljali vas bodo lahko tile simptomi: glavobol, utrujenost, zaprtje, driska, bolečine, slabost, omotičnost … kar pa je seveda za pričakovati, saj se bo telo na vse pretege skušalo znebiti strupov.

Kaj in koliko lahko torej popijete med razstrupljanjem s sokovi?
Pripravljajte si sveže sokove iz biološko pridelanega sadja in zelenjave, poleg tega pa spijte tudi dodatnih šest kozarcev vode na dan.
Najpogosteje uporabljeno sadje in zelenjava so: jabolka, korenje, pomaranče, grozdje, jagode, lubenica, grenivka, zelena, kumara, ingver, ohrovt, špinača, ječmenova trava … lahko pa seveda tudi poskusite s svojimi izbirami.
Trikrat na dan, torej namesto zajtrka, kosila in večerje, si privoščite 3 do 4 dcl soka, med 'obroki' pa pijte vodo, ali pa si, če vam telo tako veleva, zmešajte sok in vodo. Svojim napitkom lahko dodate tudi tako imenovana super živila, kot so alge klorela in spirulina, kar bo še povečalo prečiščevalno moč.
 
PREBERITE TUDI: Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Za konec naj še omenim, da se razstrupljanja ob sokovih lotite le, če se odločite za krajše časovno obdobje, in le, če ste relativno zdravi. Daljšega razstrupljanja, ali pa razstrupljanja v primeru raznih bolezni, pa se raje lotite pod strokovnim vodstvom. Razmislite lahko tudi o organiziranem razstrupljanju s sokovi, kar bo, vsaj za tiste, ki se zadeve lotevate prvič, več kot dobrodošlo. Ne bo se vam namreč potrebno ubadati s tem, kaj in koliko spiti, pa še precej laže bo ohranjati vnemo v skupini enako mislečih.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.