V Cityparku okrepili higienske standarde

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 4.2.2021
Nakupovalna središča SES v Ljubljani ponosni lastniki certifikata TÜV AUSTRIA za odlične higienske in varnostne standarde.
Center manager Cityparka Andrej Ropret in generalni direktor slovenske podružnice TÜV AUSTRIA SERVIS Dejvi Ružič
Center manager Cityparka Andrej Ropret in generalni direktor slovenske podružnice TÜV AUSTRIA SERVIS Dejvi Ružič
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Že pred pojavom epidemije koronavirusa sta bili higiena in varnost dve najpomembnejši skrbi v Cityparku Ljubljana. Higienske standarde so zaradi epidemije še bolj okrepili, saj želijo svojim obiskovalcem ponuditi varno izkušnjo nakupovanja. Poleg  Cityparka sta certifikat za higienski management prejeli tudi nakupovalni  središči Aleja in Center Interspar Vič. Ta certifikat ponazarja doseganje vzornih ukrepov v skladu z novim standardom higienskega managementa TÜV AUSTRIA, s posebnim upoštevanjem trenutne pandemije virusa Covid-19. V vse to so vključeni hodniki nakupovalnih središč, sanitarije in uprava centra. Sicer pa so tako Citypark kot tudi Aleja in Center Interspar Vič v lasti evropskih nakupovalnih centrov SES Spar European Shopping Centers, ki so vodilni na trgu velikih nakupovalnih središč v Sloveniji in Avstriji.

 

Visoki higienski standardi najpomembnejši za SES-Shopping-Center Citypark

Center manager Cityparka, Andrej Ropret je ob prejemu certifikata izpostavil prepoznavnost centra Citypark kot enega najprivlačnejših nakupovalnih središč v regiji. »S konceptom higiene in varnosti s certifikatom TÜV AUSTRIA veliko prispevamo k temu, da se ljudje pri nas počutijo kot doma. Naši obiskovalci to potrjujejo vsak dan. Tako ostajamo eno najbolj priljubljenih mest za srečanja v Ljubljani,« je še poudaril Ropret.

 

Kako je potekal postopek certificiranja TÜV AUSTRIA?

Družba TÜV AUSTRIA svoje postopke izvaja po dvostopenjski reviziji. Najprej se opravi pregled dokumentacije sistema managementa in naključne ocene nakupovalnega središča na kraju samem. V primeru Cityparka je bila skladnost z dokumentiranimi higienskimi ukrepi tudi pozitivno potrjena v praksi. Generalni direktor slovenske podružnice TÜV AUSTRIA SERVIS, Dejvi Ružič, je ob tem povedal, da čeprav epidemije in njenih učinkov ni mogoče preprečiti s certificiranjem, standard higienskega managementa TÜV AUSTRIA uživa veliko nacionalno in mednarodno priznanje ter tudi neodvisna postopkovna navodila in navodila za reševanje problemov v gospodarstveno težkih časih. »Obsežni higiensko-varnostni standardi, ki so bili uvedeni v Cityparku, so odličen primer, kako strankam zagotoviti najvišjo možno raven varnosti,« je še dodal Ružič.

 

Pohvale za higienski koncept Cityparka

Poleg večjega števila oseb, ki skrbijo za izvajanje higienskih standardov v Cityparku, se je tudi dovod svežega zraka v nakupovalno središče povečal za do 100 odstotkov. Vse stične točke (armature, ročaji tekočih stopnic, tipkovnice na bankomatih in tipke na dvigalih, stranišča) so pogosteje očiščene in razkužene. Zaradi še vedno trajajoče epidemije pa se dosledno upoštevajo tudi ukrepi, povezani z razdaljo najmanj enega metra med obiskovalci, nošenjem obraznih mask in razkuževanjem rok. Vse to se v Cityparku sporoča tudi vizualno in zvočno preko različnih komunikacijskih kanalov, vsem obiskovalcem pa je tudi na voljo dovolj razpršilnikov z razkužilom.

 

Poleg celotnega centra so tudi prostori uprave deležni temeljitih higienskih ukrepov. V prvem valu epidemije, torej marca lani, je bilo za večino zaposlenih uvedeno delo od doma oz. delo na daljavo ter delo v različnih skupinah. Večina administrativnih postopkov je digitaliziranih, prav tako vsa srečanja potekajo po telefonu ali preko spleta. Kot dodatni ukrep za zajezitev novega koronavirusa so uvedli tudi vodenje seznama stikov, za kar v upravi centra uporabljajo posebej za to razvito aplikacijo.

 

TÜV AUSTRIA certifikat higienskega managementa

TÜV AUSTRIA je certifikat sistema managementa za higienski sektor razvil kot zagotovilo o najvišji ravni varnosti. V trenutnih razmerah se sicer vedno bolj ukvarjajo tudi z epidemijo virusa Covid-19. Dolgoletno strokovno znanje na področju higiene in sistemov managementa je največji avstrijski družbi za testiranje, inšpekcijske preglede in certificiranje pomagalo razviti standard, ki upošteva nacionalne pogoje in normativne zahteve. Panogam, katerih ključna dejavnost je stik s strankami, tako ponuja možnost preverjanja lastnih higienskih konceptov za širjenje virusnih bolezni s strani neodvisnega organa. S pomočjo certifikacijskih dokumentov se beleži izvajanje celovitih higienskih in varnostnih standardov, se jih stalno ocenjuje in po potrebi izpopolnjuje.

 

Skupina TÜV AUSTRIA je v Sloveniji zastopana s podružnico TÜV AUSTRIA SERVIS. Več informacij o podjetju na: http://www.tuv-austria.si/home/

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.