Naredite sami: Naravni in dišeči mehčalec za perilo

Ni potrebno, da kupujete dragi mehčalec, ki je poln kemikalij in agresivnih sredstev, ki negativno vplivajo na vaše zdravje in dražijo kožo. Naredite sami naravni in dišeči mehčalec za perilo.
	Naredite sami dišeči mehčalec za perilo. (foto: Freepik.com)
Naredite sami dišeči mehčalec za perilo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ta recept za naravni mehčalec za perilo je namenjen vsem tistim, ki ne marate dragih in s kemikalijami narejenih mehčalcev. Komercialni mehčalci vsebujejo razne kemikalije, umetne dišave. Vsebujejo ftalate, fosfate in formaldehide, ki so zelo škodljivi za vaše zdravje in tudi za naravo. Domači naravni mehčalec, ki ga izdelate hitro, pa je prijazen do narave, do vaše kože in zdravja, primeren je tudi za vse, ki imajo težave z alergijami.

Potrebujete 100 g sode bikarbone, 1 ½ dl tople vode, 800 ml alkoholnega kisa, 20 kapljic eteričnega olja limone, sivke, pomaranče, evkaliptusa, smreke …

Postopek je sledeč:
Vzemite večjo plastično posodo, v njo zamešajte vodo, kis in sodo bikarbono. Zmes se bo penila, to je normalna reakcija. Ko se umiri, jo prelijte v plastično posodo ali steklenico s pokrovom. Dodajte še eterično olje, dobro zaprite in premešajte.

Pred vsako uporabo doma narejeni mehčalec za perilo dobro pretresite. Uporaba je enaka kupljenemu, približno štiri velike žlice na poln boben perila.

Če vas skrbi, da bi imeli perilo vonj po kisu, nikar. Tega zagotovo ne bo. Bo pa vaše perilo bolj mehko, čisto, sveže in dišeče. In kar je najbolj pomembno, vaš mehčalec bo brez kemikalij ter mnogo cenejši od kupljenega.

S takšnim mehčalcem pa bo tudi vaš pralni stroj dlje časa deloval, saj sestavine preprečujejo nalaganje vodnega kamna.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Kako se z vnukom pogovarjati o smrti?

Pri pogovorih o smrti ne obstajajo "pravilni" in "napač...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Tudi naši lasje se starajo: 7 pravil za mladostne lase po 40. letu

Staranje je neizogiben proces, ki prinaša mnogo nam nel...

Učinkovit nasvet, ki hitro odpravi podočnjake!

Če imate tudi vi težave s temnimi podočnjaki, če imate ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.