13 najboljših lastnosti ljudi, rojenih v maju

13 najboljših lastnosti ljudi, rojenih v maju Metka Troha | 10.5.2022
Tako kot je lep mesec maj, poln zelenja , cvetja in sonca, so lepe tudi nekatere najbolj tipične lastnosti ljudi, rojenih v tem mesecu. Preverite, katere so najbolj izrazite in najlepše lastnosti rojenih maja.  

Brezplačni mestni avtobusi za upokojence

Brezplačni mestni avtobusi za upokojence Metka Troha | 6.5.2022
Po tem ko so lansko jesen brezplačni javni mestni prevoz za upokojence in starejše od 65 let omogočili v Ljubljani in Mariboru, se ta možnost zdaj širi tudi v druga mesta, in sicer bo kmalu brezplačno vožnjo po mestu mogoče izkoristiti tudi v Celju, Kranju, Kopru, Krškem in Novem mestu.  

Nikoli prestari za učenje

Nikoli prestari za učenje Metka Troha | 25.4.2022
Vsakodnevno se zaposleni na delovnem mestu soočamo z vedno več spremembami, na katere se moramo prilagajati in se vedno znova učiti. Veliko težav hitre spremembe delovnih procesov predstavljajo starejšim zaposlenim, ki so postavljeni pred številne izzive zaradi katerih se težje vključijo v delo, so manj motivirani in zadovoljni. Prilagajanje starejših na spremembe pa je vendarle možno, in sicer je najučinkovitejši način vseživljensko učenje, s katerim se hkrati utrjuje prožnosti zaposlenih in vodi k dolgoročno uspešnemu gospodarstvu.  

Družabna igra, ki starejšim pomaga pri pogovoru

Družabna igra, ki starejšim pomaga pri pogovoru Metka Troha | 26.3.2022
Mlade psihologinje so razvile posebno družabno igro, katere namen so bolj kakovostni odnosi med starejšimi. Izdelale so posebne pogovorne kartice, ki so starejšim v pomoč pri vsakodnevnih pogovorih.  

Božanski zdravi krofi iz pečice

Božanski zdravi krofi iz pečice Metka Troha | 25.2.2022
Pustni torek ne sme miniti brez vsaj enega slastnega krofa. Kaj pa če se strogo izogibamo nezdravi hrani, med katero sodi tudi ocvrta hrana? Izbrskali smo recept za zares zdrave krofe, s katerimi se boste lahko posladkali popolnoma brez slabe vesti in jih ponudili za zajtrk tudi vnukom.  

Zakaj se Slovenci tako hitro upokojujejo?

Zakaj se Slovenci tako hitro upokojujejo? Metka Troha | 24.2.2022
Slovenci in Slovenke se v primerjavi z drugimi evropskimi narodi upokojujejo razmeroma hitro. V generaciji ljudi, ki so stari od 55 do 64 let, jih v Sloveniji dela le 35 odstotkov. Zakaj po 50. letu nočemo več delati?  

Seniorji na trgu dela: kako izkoristiti njihov potencial?

Seniorji na trgu dela: kako izkoristiti njihov potencial? Metka Troha | 21.2.2022
Dejstvo je, da se prebivalstvo stara in stara se tudi delovna sila. Kar pa ni nujno slabo, saj lahko starejši zaposleni s svojimi izkušnjami in večjim občutkom pripadnosti prispevajo k uspešnosti podjetji. Če le ta znajo izkoristiti njihove potenciale in jih motivirajo. Kako poskrbeti, da bodo tudi starejši delavci na svojem delovnem mestu zadovoljni in bodo s svojim delom (učinkovito) nadaljevali in dragoceno prispevali?  
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.