Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024 Vzajemnost | 8.4.2024
V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo upokojenci na Nizozemskem ter o uskladitvah invalidnin in dodatka za pomoč in postrežbo. Med drugim predstavljamo operno pevko sopranistko Ano Pusar Jerič, nekdanjega avtomobilističnega dirkača Matjaža Tomljeta ter novinarja, športnika in humorista Toneta Fornezzija Tofa.  

Izšla je marčevska revija Vzajemnost 2024

Izšla je marčevska revija Vzajemnost 2024 Vzajemnost | 7.3.2024
Zdravnik mora biti pacientu naklonjen, vzeti si mora čas zanj, ga poslušati, biti njegov zagovornik, je neomajno prepričana upokojena specialistka nevrologije in psihiatrije Vida Drame Orožim. Z zdravnico, ki ima za seboj že skoraj 55 let praktičnega dela, smo se med najdaljšo stavko zdravnikov in zobozdravnikov pogovarjali tudi o vzrokih, ki so pripeljali do težav v slovenskem zdravstvu.  

Izšla je februarska revija Vzajemnost 2024

Izšla je februarska revija Vzajemnost 2024 Vzajemnost | 2.2.2024
V kakšni kondiciji je pokojninska blagajna, koliko znašajo povprečna, najnižja ter najvišja pokojnina, kaj naj bi prinesla nova pokojninska reforma ter še marsikaj zanimivega razlaga Marijan Papež, direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije v februarski Vzajemnosti. Tej je priložena še priloga z ugankami, križankami in pobarvankami, ki jo uredništvo poklanja naročnikom ob 50-letnici izhajanja revije.  

Izšla je prva revija Vzajemnost v letu 2024

Izšla je prva revija Vzajemnost v letu 2024 Vzajemnost | 16.1.2024
Po podatkih Evropske unije je v Sloveniji stopnja revščine precej pod evropskim povprečjem, ki znaša 16,5 odstotka, a žal je med starejšimi od 65 let veliko višja, že okoli 19 odstotkov. Zato revščina postaja problem vse družbe, ne le posameznika, opozarjajo sociologi.  

Izšla je decembrska revija Vzajemnost 2023

Izšla je decembrska revija Vzajemnost 2023 Vzajemnost | 7.12.2023
Prazniki nam pomagajo preživeti vsakdanje tegobe, zato jih ne zanemarimo. Prav tako velja negovati šege in obrede ob različnih prelomnicah, saj nosijo močna sporočila, pravi etnolog in kulturni antropolog Ambrož Kvartič v decembrski Vzajemnosti, ki je bralcem predstavil tudi nekaj sodobnih ritualov.  

Izšla je novembrska Vzajemnost

Izšla je novembrska Vzajemnost Vzajemnost | 6.11.2023
Od ljudi z motnjami v duševnem razvoju se lahko zelo veliko naučimo, zlasti strpnosti in čustvene inteligence, pojasnjuje Branka Perne, predsednica Zveze Sožitje v novembrski Vzajemnosti.  

Izšla je oktobrska revija Vzajemnost 2023

Izšla je oktobrska revija Vzajemnost 2023 Vzajemnost | 4.10.2023
Sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Denis Sahernik opozarja, da stanje na področju skrbi za starejše postaja vse bolj zaskrbljujoče, zato je nujno poklicem v zdravstvu in sociali vrniti ugled, predvsem pa zaposlenim izboljšati plačilo in delovne pogoje. V takem sistemu socialne varnosti, kot si ga bomo postavili danes, bomo namreč tudi mi preživljajo svojo starost.  

Izšla je septembrska revija Vzajemnost

Izšla je septembrska revija Vzajemnost Vzajemnost | 6.9.2023
Še pred par desetletji so bolniki z rakom bolezen skrivali, o svoji stiski niti niso imeli s kom govoriti, saj je veljala za tabu temo. Za uvedbo celostne obravnave onkoloških bolnikov, tako z zdravstveno kot psihološko podporo, in za razvoj skupin za samopomoč, je zaslužna tudi nevropsihiatrinja prim. Marija Vegelj Pirc. O razvoju psihoonkologije govori v septembrski Vzajemnosti in med drugim zatrjuje, da je treba vsak dan narediti nekaj tudi samo zase …  
Prejšna stran
1
2
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.