Ali veste, kako naredijo belo čokolado?!

Ste se kdaj vprašali, iz česa je pravzaprav narejena bela čokolada? Kaj vse vsebuje? Ali je sploh čokolada? Če jo radi jeste, le preberite!
Bela čokolada sploh ni čokolada. (foto: www.freeimages.com)
Bela čokolada sploh ni čokolada. (foto: www.freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da bela čokolada sploh ni čokolada, je za zdravje škodljiva, saj vsebuje masti in snovi, ki se težko prebavljajo.

Če povonjate belo čokolado, boste ugotovili, da sploh ne diši po čokoladi. Seveda, saj to ni! Če jo boste okusili, boste ugotovili, da sploh nima okusa kot čokolada. Bela čokolada je mešanica snovi, ki sploh ne vsebujejo nemastnih kakavovih delov, ki so osnovna sestavina za čokolado. To sladko živilo je narejeno iz masla, mleka, sladkorja, mlečne masti in lecitina, emulgatorja, ki ji daje čvrstost.

Kvalitetna bela čokolada je narejena iz kakavovega masla, sladkorja ter mlečnih delcev, dodani so ji vanilin in ostale začimbe. Veliko belih čokolad pa je narejeno iz rastlinskih ali živalskih maščob, saj so te sestavine cenejše. Žal pa po toplotni obdelavi tudi zdravju bolj škodljive.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Goveji ragu z mletim mesom

Danes bomo pripravili goveji ragu, ki ga postrežemo s t...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.