Bolj zrele, bolj zdrave!

Banane so hranljive, polne kalija in zelo okusne. Toda, vas zanima, kaj se vam bo zgodilo, če boste jedli zrele banane, ki imajo na olupkih rjave pike? Preberite v prispevku!
Jejte banane, zdrave so! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Jejte banane, zdrave so! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ste se kdaj vprašali, kakšna banana je najbolj zdrava? Sedaj je to povsem jasno, japonski strokovnjaki so namreč v svoji študiji ugotovili sledeče: popolnoma zrela banana proizvaja substanco TNF, ki ima sposobnost, da se bori proti nenavadnim celicam. Ko banana zori, se na njenem olupku pričnejo delati rjave pike. Več ko je teh rjavih pik, bolj je banana zdrava. Zelo zrela banana pa je tudi odlično živilo proti zaprtosti. Manj zrela banana pa je za prebavo manj učinkovita, saj se škrob v njej še ni pretvoril v sladkor, pojasnjujejo strokovnjaki.

Zato, jejte zrele banane, bolj ko so te zrele, več proti rakavih sestavin vsebujejo. V raziskavi so strokovnjaki potrdili tudi, da imajo banane več snovi, ki se borijo proti raku, kot grozdje, jabolka, lubenica, ananas in hruške.

Jejte banane vsak dan!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Poskrbite za svoje oči: Kako upočasniti poslabševanje vida

Oko ima razvito lastno zaščito proti poškodbam, povzroč...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.