Čudežni učinki kislega zelja

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 3.3.2014
Že od nekdaj velja, da tisti, ki mu ni vseeno za svoje zdravje, čim bolj pogosto je kislo zelje. Skozi stoletja se je pokazalo, kako zelo zdravilno je in da uspešno preprečuje mnogo zdravstvenih težav.
Jejte surovo kislo zelje. (foto: www.123rf.com)
Jejte surovo kislo zelje. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Večletne raziskave so pokazale, da je kislo zelje izredno zdravo in da vsebuje enako količino vitamina C kot limona. Vsebuje zdrave fitonutriente in antioksidante, ki pomagajo ščititi pred raznimi boleznimi, tudi pred rakom črevesja.

Kislo zelje vsebuje veliko vitamina B12, ki ga potrebujemo za nastanek krvnih telesc in za vzdrževanje visokega nivoja železa v krvi. Vitamin najdemo tudi v mesu, tisti, ki pa mesa ne jedo, ga lahko dobijo iz kislega zelja.

Prav tako surovo kislo zelje vsebuje zdrave probiotike, ki pomagajo vzdrževati črevesno floro zdravo. Izboljšujejo prebavo in preprečujejo bolezni črevesja ter želodca.

Mnogo je razlogov, zakaj je prav, da kislo zelje čim večkrat vključite v svojo prehrano. Med drugimi tudi zato, ker izboljšuje razpoloženje, preprečuje stres, pomaga pri nastajanju rdečih krvničk v krvi, pomlajuje organizem in gladi kožo, krepi lase, krepi imunski sistem, povečuje moč mišic, blagodejno vpliva na notranje organe, kot so želodec, črevesje, obnavlja jetra, preprečuje rakava obolenja, pozitivno učinkuje tudi na možganske celice.

Surovo kislo zelje lahko jeste kot zelenjavno prilogo, lahko ga dodate solati ali pa ga uživate kot samostojno jed.

 
Zanimive informacije o kislem zelju si lahko preberete tudi tukaj.
Morda te zanima tudi:

Slovenija po velikonočnih praznikih: Se bodo nekateri ukrepi sprostili ali ne?

Vladne delovne skupine pripravljajo izhodišča za drugi ...

Najlepši 'ombre' pirhi

Z zelo preprostim trikom lahko letos naredite najlepše ...

Da jajca ne bodo počila ...

Imate tudi vi vsako leto pri kuhanju jajc za pirhe teža...

Velikonočne dobrote: Pinca in pirhi

Kuharica Emilija Pavlič v prispevku razkriva svoj recep...

Naredite sami: Preprost trik za čudovite pisane pirhe

V prispevku boste našli zares odličen nasvet, s katerim...

Dobri nasveti za najlepše pobarvane pirhe

Vsi poznamo barvanje jajc v čebulnih olupkih, a obstaja...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.