Dobro je vedeti: Tako boste izbrali najslajšo lubenico

Velike in sočne lubenice sladkajo in odžejajo naše poletne dni. A kako vedeti, katera je sladka in ravno prav zrela? Preberite.
Zrela lubenica je težka. (foto: pixabay.com)
Zrela lubenica je težka. (foto: pixabay.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ko boste kupovali lubenico, upoštevajte nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili in boste domov odnesli ravno prav svežo in sladko.

Lubenice pač ne moremo odpreti, največkrat kupimo celo in dokler je doma ne zarežemo, ne vemo, kaj se skriva v njeni notranjosti, saj debela površina na prvi pogled ne razkriva, ali je lubenica preveč ali premalo zrela. Če pa poznate nekaj trikov, lahko brez težav izberete pravo.

Lubenica, ki zraste na zemlji, ima eno stran bolj belo, rumenkasto ali svetlo zeleno. To je stran, ki se je dotikala zemlje in na katero sonce ni svetilo. To je dokaz, da lubenica ni umetno gojena.

Tudi črte, ki jih lubenica ima, razkrivajo veliko. Če so te svetle, pomeni, da je vsebina lubenice zrela.

Prav tako posvetite pozornost peclju. Če je le ta zvit, je lubenica zrela.
Težka lubenica sporoča, da je v njej veliko vode, kar pomeni, da je sočna. Ko boste po njej potrkali in zaslišali zvok, podoben odpiranju buteljčnega vina, boste vedeli, da je sladka.

Morda te zanima tudi:

Tedenski numeroskop: Kje pa vas Karma žuli? (piše priznana numerologinja)

Pred nami so karmični tedni leta. To preprosto pomeni, ...

Varno na kolesu nekoč in danes

Program Varno na kolesu, ki poteka na pobudo družbe But...

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

S pravim robotskim sesalnikom ne poskrbite le za dom, ampak tudi za okolje

Robotski sesalniki hitro postajajo prva izbira za ljudi...

Temna soba? To je 5 sobnih rastlin, ki dobro uspevajo v temnejših prostorih

Nekatere sobne rastline so tako nezahtevne, da dobro us...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Tedenski numeroskop: Stopimo korak naprej (piše priznana numerologinja)

Veliko se ubadamo z notranjim otrokom in svojim otroštv...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Metka Klevišar: "Bolnik naj odloča o sebi sam"

Velikokrat se zgodi, da bi svojci, največkrat so to žen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.