Dobro je vedeti: Tako boste izbrali najslajšo lubenico

Velike in sočne lubenice sladkajo in odžejajo naše poletne dni. A kako vedeti, katera je sladka in ravno prav zrela? Preberite.
	Zrela lubenica je težka. (foto: Freepik.com)
Zrela lubenica je težka. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ko boste kupovali lubenico, upoštevajte nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili in boste domov odnesli ravno prav svežo in sladko.

Lubenice pač ne moremo odpreti, največkrat kupimo celo in dokler je doma ne zarežemo, ne vemo, kaj se skriva v njeni notranjosti, saj debela površina na prvi pogled ne razkriva, ali je lubenica preveč ali premalo zrela. Če pa poznate nekaj trikov, lahko brez težav izberete pravo.

Lubenica, ki zraste na zemlji, ima eno stran bolj belo, rumenkasto ali svetlo zeleno. To je stran, ki se je dotikala zemlje in na katero sonce ni svetilo. To je dokaz, da lubenica ni umetno gojena.

Tudi črte, ki jih lubenica ima, razkrivajo veliko. Če so te svetle, pomeni, da je vsebina lubenice zrela.

Prav tako posvetite pozornost peclju. Če je le ta zvit, je lubenica zrela.
Težka lubenica sporoča, da je v njej veliko vode, kar pomeni, da je sočna. Ko boste po njej potrkali in zaslišali zvok, podoben odpiranju buteljčnega vina, boste vedeli, da je sladka.

PREBERITE TUDI: Ali veste: Katera živila pomagajo pri hujšanju in ali mednje spada lubenica?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Priprava na starost: Izbira primernega prebivališča po 65. letu

Sedaj je pravi čas, da se preselite, v kolikor vam obst...

Vabilo na dan odprtih vrat posestva Trnulja

V sklopu projekta "Uvedba lokalne, ekološko pridelane p...

TO je popolna rešitev za zaščito mavca pred vodo

Ta vodoodporna prevleka za mavec je zasnovana tako, da ...

Imate težave s spanjem? ZAČNITE SPATI GOLI (pravijo strokovnjaki)

Ponoči ne morete spati? Ste pod stresom in doživljate t...

Ideja za kosilo: Marinirana svinjska ribica

Marinirana svinjska ribica je kulinarična poslastica, z...

Toča in suša! Kako lahko zaščitim pridelke in vrt?

Nevarnost pojava toče in hudih neviht pri nas je velika...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (10.6 - 16.6. 2024)?

Brez dobre komunikacije lahko hitro postanete nemirni i...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Se pogovarjate o starosti? Kje želite živeti in kako? Kaj, če ostanete sami?

Poznate pregovor »staro drevo težko presadiš«? Starost ...

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležu...

TELOVADIMO: Vaje proti bolečinam v križu (+ video z vodeno vadbo)

Bolečine v križu so danes že nekaj vsakdanjega. A table...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.