Dravsko - pomurska gazela

Aktualno > Dogodki | piše: Mestna občina Ptuj | 17.10.2016
Znotraj projekta Gazela 2016 bo družba Dnevnik na zaključni prireditvi, ki bo 19. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani, razglasila zlato, srebrno in bronasto gazelo 2016, pred tem pa je na šestih regijskih izborih razglasila regijske finaliste.
Šesti in hkrati zadnji regijski izbor Dravsko-pomurske regije je potekal 13. oktobra 2016.
Šesti in hkrati zadnji regijski izbor Dravsko-pomurske regije je potekal 13. oktobra 2016.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Šesti in hkrati zadnji regijski izbor Dravsko-pomurske regije je potekal 13. oktobra 2016, ob 18. uri v Šolskem centru Ptuj, kjer so razglasili najhitreje rastoča podjetja v naši regiji; šesti regijski finalist dravsko-pomurske regije je tako postalo podjetje Orodjarstvo Gorjak.

Pred uradno razglasitvijo je župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar v mestni hiši na Ptuju sprejel nominirance, regijske zmagovalce preteklih let, predstavnike sponzorjev, SPIRIT-a,

Ministrstva za gospodarstvo in predstavnike družbe Dnevnik. Sprejem je potekal v četrtek, 13. oktobra 2016, ob 16. uri v poročni dvorani mestne hiše na Ptuju.

»Kljub temu da se na našem območju soočamo z velikimi težavami na področju zagotavljanja primerne infrastrukture, podjetništvo v zadnjem obdobju raste ter napreduje. Imamo mnogo vrhunskih podjetij, uspešnih tudi na tržno zelo zahtevnih področjih. Velik doprinos razvoju je zagotovo prodiranje na nove, predvsem tuje trge. Stabilna podjetja v našem okolju prinašajo občutek zadovoljstva in varnosti tako v smislu pozitivnega pogleda na okolje, v katerem živimo, kot v smislu posameznikov, ki lažje najdejo delo v domačih krajih,« je na regijskem izboru Dravsko-pomurska gazela povedal župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar.

Izobraževalni zavodi gonilna sila razvoja podjetništva
O tem, kakšen pomen ima dejstvo, da so regijski izbori potekali v šolskih centrih po Sloveniji, pa je povedal Branko Kumer, direktor Šolskega centra Ptuj: »Letošnje leto so se organizatorji odločili, da naredijo korak k dolgoročno tesnejšemu povezovanju izobraževalnih institucij in gospodarstva, in vključili izobraževalne zavode, ki v slovenskem prostoru na področju strokovnega izobraževanja predstavljajo gonilno silo. Izbor šolskih centrov Nova Gorica, Novo mesto, Celje, Ljubljana, Kranj in Ptuj ni naključno, saj ti predstavljajo Konzorcij šolskih centrov Slovenije, ki je v preteklosti in še danes predstavlja središče razvoja in implementacije novosti na področju strokovnega izobraževanja naravoslovja in tehnike. Prepričan sem, da imajo tovrstne prireditve lahko dolgoročne pozitivne posledice v širšem lokalnem okolju, saj je možno širši javnosti prikazati, da sodelovanje med šolskim sistemom in gospodarstvom deluje, treba pa ga je še dograjevati in razvijati na višjo raven.«

Šesti in hkrati zadnji regijski izbor znotraj Dnevnikovega izbora Gazela 2016 je potekal v Šolskem Centru Ptuj, nominiranci pa so bili: Lek Veterina, Reseda ter Orodjarstvo Gorjak, ki je bilo tokrat nominirano tretjič zapored in je letos torej prejelo naziv Dravsko-pomurske gazele 2016.

Sto najhitreje rastočih podjetij regije po indeksu rasti prodaje med letoma 2010 in 2015 je v tem obdobju odprlo kar 2199 novih delovnih mest, kar pomeni 163-odstotno rast, prodajo povečalo za 259 odstotkov in dodano vrednost dvignilo za 234 odstotkov.

Po pregledu seznama sto najhitreje rastočih podjetij v dravsko-pomurski regiji po indeksu rasti prihodkov med letoma 2010 in 2015 ima največ hitro rastočih podjetij sedež v Mariboru (30), sledijo Ptuj (9), Lendava (5) in Slovenska Bistrica ter Ljutomer (po 4).

Gazele dravsko-pomurske regije so v 15 letih v svoja podjetja odnesle eno zlato gazelo, dve srebrni in eno bronasto gazelo. Kot šesti finalist pa se je podjetje Orodjarstvo Gorjak pridružilo dozdajšnjim finalistom: RLS merilna tehnika, NiceLabel – Euro Plus, ORO MET, REM in Plastika Skaza).

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Vabilo na dan odprtih vrat posestva Trnulja

V sklopu projekta "Uvedba lokalne, ekološko pridelane p...

Metka Klevišar: HIŠO PA MORAM IMETI

Mnogi so v to res tako zelo prepričani, da se je nočejo...

Nevidni svet - fotografska razstava, ki jo je treba doživeti

Vse do sredine julija lahko v Ljubljani, v Knjižnici za...

Izšla je junijska revija Vzajemnost 2024

Kot pravi Zoran Jelenc, doktor pedagoških znanosti, psi...

356 dni soustvarjanja enakosti v zdravstvu, farmaciji in medicini

Slovensko združenje poslovnih žensk v zdravstvu, farmac...

Spoštljivo nagovarjanje starejših

O starosti in njenem doživljanju je veliko znanega, vse...

Ljubljanska vinska pot – že 15. junija!

Organizatorji dogodka se v središču Ljubljane že pripra...

Metka Klevišar: NAPOVEDALI SO MU SAMO ŠE TRI MESECE

Zanimivo mi je bilo poslušati zgodbo starega gospoda, k...

Zavod Opro vabi na tri pogovorne dogodke

Preden se poslovimo za čas poletja, so v Zavodu Opro za...

Na medvedji vikend se brezplačno zapeljite do ZOO Ljubljana

Na Trgu republike bodo nocoj odprli razstavo UNITED BUD...

Dogodek za vse generacije: Dan soseda v Centru Rog

V Centru Rog bo v soboto, 1. junija 2024, ves dan potek...

Ob svetovnem dnevu multiple skleroze: Za enakovredno vključitev v življenje

»Multipla skleroza ne pomeni konca življenja, zato si v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.