Priprava:
3 večje bučke olupim, naribam na rezance, posolim in po potrebi ožmem. Naribam 20 dkg sira (edamec ali podoben sir), popram, dodam 3 zrna (stroke) s soljo strtega česna, sesekljan petršilj in po želji še ščep vegete.
V posebni posodi pripravim testo: 3 jajca, 2 žlici moke, 4 žlice pšeničnega zdroba, 1 dcl smetane za kuhanje (lahko je tudi sladka smetana za stepanje - tekoča, še boljša pa je domača). Obe masi združim in vlijem v namaščen manjši pekač ali jena pekač. Prižgem pečico na 200 stopinj. Po vrhu naribam še 10 dkg sira, da se lepo zapeče. Pečem 45 minut, da dobi zlatorjavo barvo in lepo zakrkne.
Samostojna jed je za 4 osebe, če pa jo ponudite kot prilogo, zadostuje za 8 oseb.
PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.