Festival Malvazija bo gostil več kot 50 vinarjev

Aktualno > Dogodki | piše: Občina Piran | 1.3.2016
Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana je svoj dom našel v Portorožu, tudi letos bo namreč potekal v portoroškem Hotelu Slovenija. Kongresni center Portus bo v nedeljo in ponedeljek, 13. in 14. marca, gostil več kot 50 vinarjev, ki bodo obiskovalcem ponujali domače in tuje malvazije. Festival je že pred leti prerasel meje Slovenije, vinarji prihajajo tudi iz hrvaške Istre in Italije, tokrat celo z dežele Emilija-Romanja.
Letos se je Društvo vinogradnikov slovenske Istre odločilo, da festivalu vrne uverturo v obliki kulinaričnega dogodka Malvazija Tour. (foto: freeimages.com)
Letos se je Društvo vinogradnikov slovenske Istre odločilo, da festivalu vrne uverturo v obliki kulinaričnega dogodka Malvazija Tour. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Letos se je Društvo vinogradnikov slovenske Istre odločilo, da festivalu vrne uverturo v obliki kulinaričnega dogodka Malvazija Tour. Pot med restavracijami se bo začela v četrtek, 3. marca, ko bodo obiskovalci združevanje malvazije s kulinariko lahko okusili v restavraciji Primorka v Strunjanu. Za 30 evrov bodo obiskovalci uživali v 4-hodnem meniju in 13 malvazijah vinskih kleti Kmetija Mahnič, Steras, Izbrana vina Bordon, Ekološko vinogradništvo Rodica, Vinakoper, Pucer z Vrha, Domačija Ražman in Vinska klet Robi & Dorjano Korenika.

Festival Malvazija se bo sicer s slavnostnim odprtjem začel v nedeljo, 13. marca, ob 15. uri, ko bo predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič podelila priznanja vinarjem, ki bodo na ocenjevanju Sommelier Slovenije 2016 osvojili največ točk. »Letos smo se odločili za vstopnino na festival, ki bo znašala 10 evrov, pet evrov pa bo kavcija za kozarec. Na festivalu se namreč predstavlja več kot 100 izjemnih malvazij, ki si zaslužijo visoko spoštovanje,« meni Ingrid Mahnič in dodaja, da bodo na festivalu kot vsako leto na voljo tudi brezplačne delavnice. Na dveh strokovnih bodo obiskovalci lahko spoznali zmagovalne malvazije, brbončice pa bo z izjemno kulinariko razvajal Tomaž Bevčič iz restavracije RiziBizi.

Ponedeljek je že tradicionalno namenjen strokovni okrogli mizi, ki jo bo tudi tokrat pripravil novinar Sašo Dravinec. Vsem, ki festivala ne bodo uspeli obiskati v nedeljo, pa bo več kot 100 malvazij iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije na voljo še v ponedeljek, 14. marca.
Morda te zanima tudi:

Oranžna faza: V ponedeljek se odpirajo vse trgovine

S ponedeljkom se odpirajo vrata vseh trgovin po državi....

Tedenski horoskop: Dom, ljubezen in mir niso podarjeni

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

Center Vič bo poskrbel za varen in sladek pust

Zapeljite se po brezplačni krof.

V Centru Interspar Vič ponovno odprtje trgovin

V Centru Interspar Vič se danes znova odpirajo vse trgo...

V Cityparku okrepili higienske standarde

Nakupovalna središča SES v Ljubljani ponosni lastniki c...

Delo bolnišničnih farmacevtov je v času cepljenja proti covid-19 izredno pomembno

Bolnišnice ne potrebujejo samo gotovih zdravil. Magistr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.