Pred vami je recept za slastno jabolčno pito, katere priprava je povsem enostavna, saj vse sestavine izmerite s pomočjo jogurtovega lončka.
Sestavine za biskvit za slastno jabolčno pito:
- 3 jajca
- 2,5 jogurtovega lončka moke
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 1 jogurtov lonček olja
- 1 jogurtov lonček mleka
- 1 pecilni prašek
Sestavine za nadev za slastno jabolčno pito:
- 8 srednje velikih jabolk
- cimet
- 3 do 4 žlice sladkorja
Postopek za pripravo slastne jabolčne pite:
1) V posodi stepemo jajca s sladkorjem, dodamo mleko, olje ter moko, pomešano z pecilnim praškom.
2) Jabolka olupimo, naribamo, dodamo sladkor in cimet ter dobro premešamo.
3) Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pekač, ki ga namažemo z maslom vlijemo polovico testa, nato naložimo nadev, po vrhu pa še drugo polovico testa. Lepo poravnamo ter pečemo pito 40-50 minut.
4) Ohlajeno jabolčno pito narežemo in posujemo še s sladkorjem v prahu.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado