Horoskop: Kaj prinaša prvi delovni teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 4.1.2016
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša novi teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kaj prinaša novi teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna upada v znamenju Škorpijona – ponedeljek, torek in sreda do 7:55.
Luna v praznem teku* v torek od 18:49 do srede 7:55.

Čas za: intenzivno sproščanje, jogo in meditacijo, izpoved močnih in globokih čustev, strastno ljubezen, vztrajnost in odločnost, urejanje finančnih zadev, obisk zdravnika in terapevta, revitalizacijo telesa in duha, masaže, kopeli, čiščenje in pospravljanje, sajenje rastlin

Luna upada v znamenju Strelca – sreda od 7:56, četrtek in petek do 16:06.
Luna v praznem teku* v petek od 3:46 do 16:06.

Čas za: načrtovanje in planiranje izletov in potovanj, piknik, odhod na dopust, izobraževanje, obisk seminarjev in tečajev ter potopisnih predavanj, kino, obisk muzeja, načrtovanje prihodnosti, urejanje pravnih zadev**, reševanje sporov, pripravo marmelad ter vkuhavanje sadja in zelenjave, šport v naravi

Luna v znamenju Kozoroga – petek od 16:07, sobota in nedelja do 21:22.
V nedeljo ob 2:30 se dovrši mlaj.

Luna v praznem teku* v nedeljo od 20:19 do 21:22.
Čas za: opravila, ki zahtevajo disciplino in osredotočenost, vzpostavljanje reda, gradnjo, ukvarjanje z nepremičninami, hišna opravila in popravila, nove poslovne in službene projekte**, utrjevanje poslovnih odnosov, sklepanje pogodb**, urejanje uradnih in finančnih zadev**, negovanje kože in telesa, izdelavo kozmetičnih pripravkov, obisk hribov in gora

Luna raste v znamenju Vodnarja – nedelja od 21:23.
Čas za: druženje s prijatelji in sklepanje novih poznanstev, povezovanje in druženje v interesnih skupinah in organizacijah, raziskovanje, ukvarjanje z alternativo, uporništvo, izražanje in uveljavljanje lastnega mnenja, inovacije in domiselne ideje, eksperimentiranje, nakup računalniške in multimedijske opreme**, ukvarjanje z računalniško tehnologijo, obisk gora in šport v naravi, prezračevanje hiše in stanovanja, gradbena dela in hišna opravila, ukvarjanje s finančnimi načrti**, ustvarjanje in oblikovanje, presenečenja

** Tem opravilom se sedaj izognimo, zaradi retrogradnega gibanja Merkurja. Obdobje retrogradnega gibanja Merkurja, vključno s postajami obrata, bo trajalo od 4. 1. do 26. 1.2016.

Umirjeno se podajmo v prvi delovni teden v novem letu. Čas je za premislek in revizijo. K temu nas bo spodbudilo retrogradno gibanje Merkurja. V ponedeljek se bo Merkur na svoji poti ustavil in na točki preobrata bo vse do srede, ko se bo pričel pomikati retrogradno. Zato bo začetek tedna zelo stresen. Težave se bodo kazale v komunikaciji, iskanju podatkov, v nesporazumih in pomotah, s telekomunikacijsko in računalniško opremo, v prometu, itd. Kljub novemu letu, čas ni pravi za novosti in za dogovarjanja o pomembnih stvareh. Prej bomo prišli do tega, da bo potrebno kaj popraviti, obnoviti ali se vrniti na začetek.
Vzemite si čas in nikamor ne hitite. Razmislite, kaj v življenju resnično šteje.
Teden bomo pričeli malce bolj zadržano. Ker bo planet na točki svojega preobrata v retrogradno smer, se nam lahko stvari, ki smo jih nameravali postoriti, ustavijo in ne bomo našli rešitev. Vendar pazite nase in na ljudi okoli sebe. Niste sami krivi za nastalo situacijo. Sami se nikar ne sekirajte preveč, ljudem okrog sebe pa prizanesimo z nepotrebnimi opazkami. Poglobimo se vase in se umirimo. Izkoristimo ugodne vplive za sprostitvene rituale in regeneracijo naših misli in telesa.

V torek se bomo trudili, kar se da dobro sodelovati z drugimi, organizirati stvari in biti natančni. A vseeno lahko prihaja do kratkega stika v komunikaciji in prometu. Imamo lahko težave z računalniki in drugimi povezavami s svetom. Morda bomo slišali več odrezavih in prenagljenih odzivov kot sicer. Najbolj pa naj bodo pazljivi tisti, ki imajo na prvi stopinji Škorpijona, Vodnarja, Bika in Leva osebne planete ali pomembne astrološke točke.

Sreda nam lahko popestri s kakšnimi izjemnimi dosežki, kar presega meje znanega. Kdor ima osebne planete in pomembne astrološke točke na srednjih stopinjah zemeljskih in vodnih znamenj, je lahko deležen tudi osebne preobrazbe in pomembnih življenjskih prelomnic. Vendar pa bo v svetovnem merilu čutiti tudi več precenjevanja moči, manipulativnosti in destruktivnih energij. Ker se bo Merkur premaknil iz stacionarnosti v retrogradno smer, lahko dan izkoristimo za iskanje podatkov in informacij iz preteklosti, za obujanje spretnosti in znanja, ki smo ga zapostavljali, za urejanje dopustniških fotografij, itd. To je dan, ko bomo privlekli na plano kaj iz bližnje ali daljne preteklosti. Marsikdo pa se bo zamotil ob pospravljanju praznične dekoracije in ob spominjanju na pretekle dni, ki so kar prehitro minili. Vzdušje bo nostalgično. Vendar se nikar ne žalostite nad tistim kar je minilo. Veselite se novih dni, ki bodo lepši in bogatejši, zaradi naših izkušenj.

Četrtek bo naklonjen učencem, dijakom, študentom in vsem ostalim, ki se poglabljate v nova znanja. Sprejeli boste pomembne odločitve in resno se boste lotili študijskega dela. Ugoden dan, da popravimo kakšno oceno ali da oddamo v ponoven pregled kakšno nalogo. Naklonjen pa je čas tudi raziskovalnemu delu, ki temelji na zgodovini, umetnosti, modi, ženskah. V svetovnem merilu pa smo lahko deležni več nepremišljenih političnih odzivov ali reševanju težav brez tehtnega premisleka.

V petek bo Luna večji del dneva v praznem teku*. Nikar si ne zastavljajte pomembnih načrtov za ta dan. Če imate možnost pojdite nekam v neznano ali se vrnite na kraj prijetnih doživetji. Je pa dan ugoden tudi za nenačrtovan obisk trgovin in zimskih razprodaj. Razprodaje so še posebej uspešne v času retrogradnega Merkurja. Takrat lahko opravimo res ugodne nakupe, trgovci pa so zadovoljni, ker jim uspe počistiti in narediti prostor za nove izdelke. Če bomo do sredine popoldneva še radi pohajkovali naokrog, se bomo zvečer še rajši vrnili domov.

Čez vikend lahko občutimo manj energije, saj bo v nedeljo nastopil mlaj. V soboto zvečer bodite pazljivi pri vsem kar počnete, da ne boste obžalovali trenutka nepremišljenosti. Če ste utrujeni se spočite, naberite si moči s podaljšanim spancem v nedeljsko jutro. Sobota bo sicer prijetna, a bolj resnobna. Spodbudila nas bo, da potegnemo na plano prijetne, lepe in romantične trenutke iz preteklosti. Morda se komu zgodi ljubezen iz preteklosti, drugi pa ste lahko priča dolgotrajni in zvesti ljubezni. Sobota je ugoden dan za obisk umetnostnih galerij, zgodovinskih razstav ali za obisk gledališča. Ugoden čas za ustvarjanje in oblikovanje s pridihom preteklosti, za oblikovanje retro oblačil in dodajanje nove vrednosti starim izdelkom. V nedeljo bomo zadovoljni ob obujanju spominov, gledanju in urejanju starih fotografij in predmetov. Če se morate učiti faktografske podatke in iskati točne podatke za pisanje seminarskih nalog, le izkoristite ugoden dan.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Lidl doniral sredstva za 360 brezskrbnih počitniških dni otrok s posebnimi potrebami

V Lidlu Slovenija so se tudi letos tradicionalno pridru...

Poslovila se je Anita Ogulin

V 73. letu starosti je po dolgotrajni bolezni umrla hum...

Povečanje odločnosti za gibanje pri odraslih: vpliv na mikrobioto in možgane

Vprašanje, kako spodbuditi odrasle k gibanju, ni prepro...

Ta vikend na obali: Praznik vina in česna

Konec tedna bo zaživelo dogajanje v Novi vasi. Vaščani ...

Potreba in pravica starejših do mobilnosti

V Srebrni niti - združenju za dostojno starost z zaskr...

Dobrodelni koncert Viljem Julijan za male borce

Za male borce - otroke z redkimi boleznimi bodo 12. okt...

Izšla je poletna številka revije Vzajemnost (julij-avgust 2024)

Najbolj dragocen je osebni stik z ljudmi. Tudi če kdaj ...

Kdo so nagrajenci, ki prejmejo MojaLeta darilo?

Med prijavljenimi v juniju smo izžrebali štiri nagrajen...

Z avtom na pot: Kaj preveriti pred odhodom, kako ravnati ob okvari, utrujenosti...?

Preden se odpravite na pot z avtomobilom, še posebej pa...

Že veste, kaj boste delali v zrelih letih svojega življenja?

Nekateri želijo svetu še kaj dati, morda tudi zaslužiti...

Prevare pri rezervaciji počitniških nastanitev (Booking prevara)!

Na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost S...

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je izplačal letni dodatek

28. junija 2024 je Zavod za pokojninsko in invalidsko z...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.