Orehovi rogljički brez jajc – sestavine: 20 dag margarine (za veganske naj bo rastlinska)
25 dag moke
10 dag orehov
7 dag sladkorja v prahu
1 vaniljev sladkor
Orehovi rogljički brez jajc – postopek: Vedno, ko pečem rogljičke maso podvojim, zato naj vas slike ne zmedejo.
Moko, vaniljev sladkor, sladkor v prahu in orehe stresemo v večjo posodo.
Z nožkom nastrgamo margarino.
Vse sestavine skupaj dobro zgnetemo. Pustimo 10-15 minut, da masa počiva.
Pekač medtem obložimo z peki papirjem ter segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.
Iz mase oblikujemo male rogljičke in jih polagamo na peka papir. Pazimo, da je dovolj razmaka med rogljički, kajti med peko le ti narastejo. Pečemo jih toliko časa, dokler se kraki zlato-rumeno obarvajo.
Vroče orehove rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu.
Naj vam teknejo!
Še več okusnih receptov najdete tukaj.