Horoskop: Kaj prinaša teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 8.2.2016
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kaj prinaša teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna v znamenju Vodnarja – PONEDELJEK in TOREK do 9:31.
V PONEDELJEK ob 15:39 se dovrši MLAJ v Vodnarju.
Luna v praznem teku* v ponedeljek od 15:40 do torka 9:31.

Čas za: druženje s prijatelji in sklepanje novih poznanstev, povezovanje in druženje v interesnih skupinah in organizacijah, raziskovanje, ukvarjanje z alternativo, uporništvo, izražanje in uveljavljanje lastnega mnenja, inovacije in domiselne ideje, eksperimentiranje, nakup računalniške in multimedijske opreme, ukvarjanje z računalniško tehnologijo, obisk gora in šport v naravi, prezračevanje hiše in stanovanja, gradbena dela in hišna opravila, ukvarjanje s finančnimi načrti, ustvarjanje in oblikovanje, presenečenja

Luna raste v znamenju Ribi – TOREK od 9:32, SREDA in ČETRTEK do 10:54.
Luna v praznem teku* v četrtek od 5:27 do 10:54.

Čas za: zaupne pogovore, sprostitev in počitek, meditacijo in jogo, umetnost, ples, glasbo, dobrodelne dejavnosti in nesebično pomoč, vodne športe in izlete ob vodnih površinah, pranje večjih količin perila in čiščenje stanovanja, ukvarjanje z ustvarjalnimi dejavnostmi, obisk kina, sanjarjenje

Luna raste v znamenju Ovna – ČETRTEK od 10:55, PETEK in SOBOTA do 12:35.
Luna v praznem teku* v soboto od 11:34 do 12:35.

Čas za: šport in rekreacijo, preizkušanje telesnih zmogljivosti, tekmovanja, športne prireditve, dajanje pobud in idej, pogajanje, sklepanje novih poznanstev, spontanost, pogumna dejanja, ukvarjanje s hišnimi ljubljenčki, konzerviranje sadja in zelenjave, fizična dela in opravila z mehanizacijo, popravila strojev

Luna raste v znamenju Bika – SOBOTA od 12:36 in NEDELJA.
V soboto ob 23:43 Merkur vstopi v znamenje Vodnarja oz. se vrne, ker je tam že bil, predene se je pričel gibati retrogradno. Še vedno se giblje v svoji »senci«.
Čas za: opravila, ki zahtevajo vztrajnost in potrpežljivost, sprejemanje trajnih odločitev, kuhanje in pečenje, uživanje v kulinariki in obisk restavracij, delo na vrtu, sajenje in saditev rastlin, urejanje finančnih zadev, večje nakupe, nakupe modnih oblačil, nakita in kozmetike, negovanje telesa, izlete v naravo, meditiranje in sproščanje, ustvarjalne dejavnosti, ukvarjanje z umetnostjo, urejanje in okraševanje stanovanja

Kulturni in šegavi teden je pred nami. Po večini se bomo imeli lepo, saj nam bodo globalno energije naklonjene, tako za umetniško udejstvovanje, prebiranje pesniških zbirk ter za sproščeno pustno rajanje. Dva dobra planeta (Venera in Jupiter) se bosta združila v harmoničnem aspektu in tako spodbudila, da bodo maškare dodelane, natančno oblikovane in estetske. Vsaj bolj kot običajno. Aspekt bo v nas vzbudil tudi potrebo, da preberemo kakšen verz in se vanj poglobimo. Saj ni potrebno, da je ravno Prešernov, tudi če preberemo kakšno drugo knjigo ali pesem, bomo nekaj naredili za pomen kulture. V sredo po prazničnih dneh pa bomo začutili potrebo, da naredimo kaj resnega in pomembnega in pri tem bomo dokaj uspešni. Ker bodo ta konec tedna informativni dnevi, izkoristite petkovo dopoldne za obisk šol. Popoldan bo več zavor s strani predstavnikov šol. Ugodno je tudi sobotno dopoldne, a vas lahko zmede, če ste že morda odločeni. Zamikala vas bo tudi druga varianta in ne boste vedeli, kaj bi bilo bolj prav. Vzemite si čas in poslušajte sebe, kaj si želite početi v življenju. Te besede so namenjene tako osnovnošolcem in dijakom ter njihovim staršem, kot tudi tistim, ki se po več letih odločate za nove poti.

V ponedeljek, ko bo vsaj za večino dela prost dan, bo nastopil mlaj v znamenju Vodnarja. Dopoldan namenite počitku in si privoščite malo daljši spanec. Popoldan, ko bo luna v praznem teku pa izkoristite delovno vnemo za prezračevanje in čiščenje stanovanja. Znamenje Vodnarja je tisto, ki upravlja z računalniki in mobilnimi telefoni, v kombinaciji z mlajem, pa jih lahko očistimo nepotrebnih map, starih dokumentov, uredimo slike in zapiske…

Torek le namenite pustnemu rajanju. Dan bo primeren, da se skrijemo za kakšno masko in malo pozabimo na vsakdanje skrbi. Otrok pa nikar ne silite naokoli in jih ne spravljajte v zadrego, če ne bodo želeli. Vsi bomo malo bolj pod vplivom čustev, še posebej pa otroci in tisti, ki so bolj občutljive narave.

V sredo bomo že bolj resno poprijeli za delo, saj nas bodo energije k temu spodbujale. V zraku bo čutiti več optimizma in pozitivne energije. Ljudje bodo po večini sproščeni in pripravljeni sodelovati. Še posebej na področjih, ki zahtevajo vztrajnost, disciplino, natančnost in odgovornost. To bodo občutili predvsem tisti, ki imajo osebne planete in pomembne astrološke točke v tretji dekadi zemeljskih in vodnih znamenj. Komu se lahko zgodi, da sreča prijetno osebo ali bo deležen prijetnih okoliščin. Dan je ugoden za izkazovanje ljubezni, za nakup modnih oblačil in dodatkov, za nakup lepe opreme za dom, za nakup in izdelavo unikatnih izdelkov, za umetnost, obisk kulturnih prireditev. Večer bo spodbujal v nas prijetna čustva, zato se bomo lažje sprostili. Kdor ima močno razvito intuicijo, naj bo pozoren na znake, ki mu jih bosta ponudila dan in tudi noč.

V četrtek zjutraj bomo počasi in umirjeno pričeli nov dan. Sredi dopoldneva pa bo s prestopom lune v ognjeno znamenje, že več energije in spodbud. Poprijeli bomo za delo. Še zlasti, če imamo pomembne planete in astrološke točke v ognjenih in zračnih znamenjih. Dan izkoristite za dajanje idej in akcijo.

V petek zjutraj bodo spodbudne energije za pomembne poslovne sestanke, organizacijo, odločitve, ki so povezane z nadaljnjim šolanjem, za povezovanje s tujino. Odločitve na informativnih dnevih bodo verjetno padle v jutranjih obiskih šol. Popoldan bodo energije stresne, ne bodimo preveč trmoglavi in raje stopimo korak nazaj, kot da se borimo brez uspeha. Morda pa boste pričakovali čisto nekaj drugega, kot se bo potem izkazalo za resnično. Zvečer bodo energije že bolj spodbudne za sodelovanje. Zato le pojdite v družbo in se zabavajte.

Sobotno dopoldne bo čustveno napeto. Nekako ne bomo najbolj zadovoljni z okoliščinami. Naletimo lahko na kritiko, v trgovini ne bomo našli, kar iščemo, ženske ne bodo vedele kaj obleči, nekdo ima lahko predolg jezik, pri zajtrku nas bo motilo to ali ono, mudilo se nam bo po opravkih, itd. Nič ne de, popoldan bo luna prestopila v Bika in zadeve se bodo umirile, manj bomo kritični in bolj vztrajni. Čutili pa bomo vpliv harmoničnega aspekta med Marsom in Jupitrom, ki bo spodbujal k dobrim športnim dosežkom, podjetniško in raziskovalno žilico, vztrajnost pri ustvarjanju in oblikovanju, itd. Sprejmite pomembne odločitve in dobro se bodo razpletle. Še posebej, če imate osebne planete in pomembne astrološke točke na začetku tretje dekade zemeljskih in vodnih znamenj.

Zmagovalni vpliv bo trajal še v nedeljo. Nedelja bo sproščena. Poiščite ustvarjalni in umetniški navdih. Specite in skuhajte kaj dobrega, razvajajte vse svoje čute in uživajte v prostih trenutkih. Ljubezen bo šla skozi želodec. ;-)
Merkur bo v noči iz sobote v nedeljo prestopil v znamenje Vodnarja, kjer bo vse do začetka marca. Spodbude na intelektualnem delu in v komunikaciji bodo občutila zračna in vodna znamenja, predvsem pa Vodnarji. Merkur bo spodbujal inovacije, napredke v tehnologiji in raziskovalno delo na področju računalništva in omrežji, družbene reforma in vztrajanje pri iskanju socialnih pravic. V tem mesecu je tudi pravi čas za nakup novega telefona, računalnika, za izpopolnitev računalniške opreme ali kakšne druge tehnologije, za nakup najnovejše delovne opreme. Ta čas je tudi spodbuden za raziskovanje vesolja. Zagotovo bomo v tem času več posegali po poljudno znanstvenih člankih in knjigah ter gledali dokumentarne oddaje. Saj nas bo znanost, vsaj njen poljudni del, bolj zanimala kot sicer.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega tradicionalnega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.
Tradicionalni aspekti v astrologiji so konjunkcija, sekstil, kvadrat, trigon in opozicija.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.