Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odlična ideja za okusno kosilo.
Polnjene paprike v pečici (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Polnjene paprike v pečici (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za 4 osebe potrebujete...

Sestavine:
40 dkg mletega mesa
10 dkg riža
6 - 7 lepih paprik babur
2 jajci
1 žlička sesekljanega petršilja+drobnjaka
ščep majarona
1 čebula+ 3 šalotke
2 stroka (zrna) česna
2 žlici olja
3 dcl čiste goveje jušne osnove
sol in ščep vegete

Za omako:
4 večji paradižniki (dobro zreli)
2 čajni žlički sladkorja
1 zvrhana žlica moke
1 do 2 žlici olja
2 do 3 listi stebelne zelene (po želji)
2 stroka (zrna) česna
sol in poper

Izdelava:
Riž skuham v rahlo osoljeni vodi,približno 10 minut (napol kuhan).
Medtem sesekljam čebulo in jo na 2 -eh žlicah olja prepražim do zlato rumene barve,dodam sesekljana česen in petršilj,premešam, ko česen zadiši,prilijem lonček čiste jušne osnove (osnovo dobite, če kuhate juho,si prihranite ali pa jo sproti naredite iz 1 goveje kocke),dobro premešam in še čisto malo pokuham.Nato zadevo precedim - pozor,nič ne zavržem!!!

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)

Sedaj zmešam napol kuhan odcejen riž,prepraženo in precejeno čebulo ter meso in 1/2 dcl precejene jušne osnove.Dodam jajci,solim,popram,posipam s ščepom vegete in majarona ter dobro premešam,da dobim fino kremasto maso.

Paprike prerežem po dolžini na polovice in jih očistim.
Napolnim jih z mešanico riža in mesa ter položim v globlji pekač in dolijem preostalo precejeno jušno osnovo,( če osnove ni zadosti,dodajte do 1 dcl vode),po želji dodam še liste zelene.
Pekač dobro pokrijem z alu folijo in pečem 45 do 50 minut na 190 stopinjah (pečico si prej segrejem).

Med peko paprike naredim omako:
V vok dam 2 žlici olja,2 mali žlički sladkorja in 1 zvrhano žlico moke,popražim na rumeno in v to vsipam 4 dobro zrele in na kocke narezane paradižnike ter 1/2 na kocke narezane sveže paprike, premešam in počakam, da zelenjava prične spuščati tekočino, šele sedaj prilijem 1 dcl vode.Vse dobro pokuham, da se zelenjava razkuha, okusi pa med seboj temeljito povežejo.Solim, popram, dodam 2 stroka (zrna) sesekljanega česna in čisto malo šetraja (lahko tudi bazilike ali rožmarina).

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Ker hočem imeti gladko omako,jo precedim skozi cedilo z večjimi odprtinami.

Pečene paprike prilijem z omako in pokrijem z alu folijo ter pečem še nadaljnih 20 minut.

Želim vam dobro pripravo, če se je boste lotili.
Trud bo vsekakor poplačan.
Pozdrav iz Jožičine kuhinje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Polnjene paprike v pečici Recept Kosilo
Morda te zanima tudi:

Recept za bograč- kako skuhamo najboljši bograč?

Recept za bograč! Bograč je golažu podobna jed, ki mora...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice

Pecivo, ki se prileže med tednom po kosilu, med praznik...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.