Miso
Miso je produkt soje, naredijo ga s pomočjo fermentacije in vsebuje probiotike. Je zelo slan, že majhna količina zadosti dnevno potrebo po natriju. Uporabljati ga morate zmerno.
Kaša z banano in medom
Ta tri živila ne vsebujejo probiotike, vsebujejo pa prebiotike. Ti so za človeka neprebavljivi ogljikovi hidrati in tako ne predstavljajo neposredno hranil, vendar pozitivno vplivajo na črevesno floro.
Kislo zelje
Kislo zelje je bogat vir probiotikov. Kupujte kislo zelje lokalnih proizvajalcev, izogibajte se tistega, ki vsebuje veliko konzervansov. Uživajte surovega, saj tako zagotovite največ probiotikov.
Pistacija
Pistacija ne vsebuje probiotikov, ampak prebiotike. Če pojeste dobrih 50 gramov pistacije, boste s tem zagotovili, da se dvigne nivo dobrih bakterij v vašem črevesju.
Rdeče vino
Tudi rdeče vino vsebuje prebiotike, ki so hrana za probiotike. A bodite zmerni, dovolj je kozarček vina dnevno!
Sir
Nekatere vrsta sira so bogate s probiotiki. Mednje spadajo parmezan in gauda.
Pinjenec
Pinjenec je stranski produkt pri izdelavi masla. Je bogat vir probiotikov. Ima malo kalorij, vsebuje pa veliko kalcija in proteinov. S kuhanjem jih uničite, zato uživajte surovega.