Iz Jožičine kuhinje: Vloženi jurčki

Jožica svetuje, kako gobe lahko vložite in si obogatite ozimnico.
Zdrave gobe lahko vložite. (Fotografija je simbolična! foto: pexels.com)
Zdrave gobe lahko vložite. (Fotografija je simbolična! foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za pripravo vloženih jurčkov boste potrebovali očiščene jurčke, sol, celi poper,lovorjev list, šalotko, kis in vodo.

Dobro očiščene gobe, razrežete na željene kose in jih v osoljenem kropu zavrete (blanširate) le kratek čas - ko vidite da zavrejo,jih takoj odcedite in prelijte z mrzlo vodo.

V posebej posodi zavrite mešanico kisa in vode v razmerju 1 : 2 (1 dcl kisa in 2 dcl vode - to je mera za 1 velik kozarec), dodajte začimbe (sol, celi poper, ki pa ni nujno da je črn, lahko je tudi rdeč ..., lovor in šalotko. V vrelo mešanico vsipajte gobe in takoj ko zavrejo, jih naložite v kozarce, zalijte z vročo mešanico, v kateri so zavreli, v vsak kozarec dodajte nekaj zrn popra, kakšno šalotko in list lovorja (prav tako iz te vrele tekočine), hitro zaprite in pod odejo, kot vsako drugo vlaganje - čez noč.

"Gobe vsebujejo veliko vode, zato med kuhanjem postanejo sluzaste.To lahko delno odpravite tako, da vložene po odprtju sperete pod tekočo vodo. Se ne bo na okusu nič poznalo, ker so vložene precej kisle, saj morajo biti, da se ne pokvarijo," svetuje Jožica.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje ,predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ko pridejo vnuki na počitnice – kako se pripraviti, da boste vsi uživali

Počitnice z vnuki so lahko čas pristne bližine, veselja...

Kaj se zgodi, če masirate stopala pred spanjem?

Ko boste prebrali, kako učinkovita je ta enostavna meto...

Nasveti: Kako se izogniti bolečinam v sklepih?

Vsak dan obremenjujemo kolena, kolke, gležnje in zapest...

Ali barvanje las povzroča raka?

Kako škodljive so barve za lase? Ljudje naj bi lase bar...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

5 (psiholoških) tipov starih staršev. Kateri tip ste vi?

Kakšno vlogo igrate v življenju svojih vnukov in kakšen...

Super nasvet, ki bo brez barvanja prekril sive lase!

Ne potrebujete barve, niti frizerja. Če imate nekaj siv...

»Halo, tukaj prevarant.« Kaj vse vam bodo rekli prek telefona?

Ste že kdaj prejeli nenavaden telefonski klic z neznane...

Ste vedeli, da je ricinusovo olje tako zdravilno?

Ste vedeli, da ricinusovo olje spada med ena najbolj zd...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.