Iz Jožičine kuhinje: Vloženi jurčki

Jožica svetuje, kako gobe lahko vložite in si obogatite ozimnico.
Zdrave gobe lahko vložite. (Fotografija je simbolična! foto: pexels.com)
Zdrave gobe lahko vložite. (Fotografija je simbolična! foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za pripravo vloženih jurčkov boste potrebovali očiščene jurčke, sol, celi poper,lovorjev list, šalotko, kis in vodo.

Dobro očiščene gobe, razrežete na željene kose in jih v osoljenem kropu zavrete (blanširate) le kratek čas - ko vidite da zavrejo,jih takoj odcedite in prelijte z mrzlo vodo.

V posebej posodi zavrite mešanico kisa in vode v razmerju 1 : 2 (1 dcl kisa in 2 dcl vode - to je mera za 1 velik kozarec), dodajte začimbe (sol, celi poper, ki pa ni nujno da je črn, lahko je tudi rdeč ..., lovor in šalotko. V vrelo mešanico vsipajte gobe in takoj ko zavrejo, jih naložite v kozarce, zalijte z vročo mešanico, v kateri so zavreli, v vsak kozarec dodajte nekaj zrn popra, kakšno šalotko in list lovorja (prav tako iz te vrele tekočine), hitro zaprite in pod odejo, kot vsako drugo vlaganje - čez noč.

"Gobe vsebujejo veliko vode, zato med kuhanjem postanejo sluzaste.To lahko delno odpravite tako, da vložene po odprtju sperete pod tekočo vodo. Se ne bo na okusu nič poznalo, ker so vložene precej kisle, saj morajo biti, da se ne pokvarijo," svetuje Jožica.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje ,predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nenavadna metoda, ki v nekaj minutah odmaši zamašeni nos!

S to neverjetno tehniko bo vaših težav s smrkavim nosom...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Se prebujate utrujeni? To je lahko glavni krivec ...

Da bi se znebili občutka utrujenosti tudi po osmih urah...

Preberite, zakaj po 50. letu starosti ne bi smeli jesti kruha

Strokovnjaki pravijo, da ljudje, ki dopolnijo 50 let, n...

Kako prepoznate energijskega vampirja? Je v vaši bližini?

Ste čustveno izčrpani po pogovoru s prijateljem, sodela...

Kako pozimi prezračevati brez izgube toplote – praktični nasveti za vsak dom

Ko se temperature spustijo in ogrevanje deluje na polno...

SEDEČA JOGA: 5 vaj, ki izboljšujejo gibljivost, ravnotežje in okrepijo moč

Sedeča joga ali joga na stolu je ena izmed tistih oblik...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Naravno čistilo z vonjem po cimetu

Predstavljajte si, da čistite po stanovanju, za sabo pa...

Naredite sami: Domače milo iz medu in ovsa

Dišeče in zdravilno milo lahko zelo hitro pripravite tu...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Preprosti in naravni nasveti, ki odpravljajo prhljaj

Prhljaj nastane zaradi stresa, zaradi pomanjkanja nekat...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.