Iztok Mlakar v Tržiču navdušil občinstvo

Aktualno > Dogodki | piše: Saša Pivk Avsec | 4.9.2016
S koncertom Iztoka Mlakarja so se v Tržiškem muzeju v četrtek, 1. septembra 2016, sklenili Glasbeni večeri, ki so v mestu gostili pet izvrstnih koncertov in zadovoljili glasbene sladokusce.
Iztok Mlakar v Tržiškem muzeju. (foto: Media butik)
Iztok Mlakar v Tržiškem muzeju. (foto: Media butik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Darja Švajger, Marko Hatlak, Vox Arsana, Rudi Bučar z Istrabendom, Romana Krajnčan in Iztok Mlakar so imena, ki so ustvarjalce programa postavili pred zahtevno nalogo, koga povabiti v tretje. Zadnji trije koncerti so potekali v okviru Tržiških poletnih prireditev pod pokroviteljstvom Občine Tržič.

Iztok Mlakar je unikaten, zvest samemu sebi že desetletja, zna nasmejati in v človeku prebuditi razmišljanje o času, kraju in ljudeh v in ob katerih živi. Umetniška vodja programa Romana Krajnčan je uspela v Tržiški muzej pripeljati kantavtorja in gledališkega igralca, ki nastopa pred omejenim številom obiskovalcem. Da lahko vsakega pogleda v oči in vzpostavi stik z njim. Na odru je pustil srce, obiskovalci so ga nagradili z dolgimi aplavzi.

»Ni težko spraviti lačno kravo na frišno travo,« je povedal tik po koncertu in dodal, da »tiho biti ni pametno. Če dobiš kdaj kakšno nazaj po nosu vsaj veš, da ima tvoja beseda kakšen odziv.« Gorenjci so hvaležna publika, radi in veliko se smejejo na njegovih koncertih. »Problem je v tem, da komedije več ne moreš delat, ker gre resnica bolj v absurd, kot si ti lahko absurd izmisliš. Težko je NE pisati satire v teh časih.« Iztoka Mlakarja je težko privabiti na koncert, ker je polno zaposlen v Slovenskem narodnem gledališču Novo Gorica. »Dokler medicinci ne bodo izpopolnili kloniranja, da bi lahko bil na dveh ali treh koncih naenkrat, bo tako. Delam v gledališču, ki vzame večere, tudi glasbeni nastopi so zvečer.« In tako mu ostane premalo časa, ki ga sicer rad deli z drugimi, še raje nastopa in ustvarja. » Če bi živel to, kar pojem, bi mi šla jetra že zdavnaj. Dejstvo je, da vedno pri vseh teh stvareh narediš resnico malo bolj resnično. To je tisto, kar dela umetnost in kar vsak od umetnika tudi zahteva. V svojem koncu živim čisto navadno življenje, ga ne bi bilo kaj posebej za opisovati,« zaključi Iztok Mlakar v svojem stilu, s širokim nasmeškom čez obraz.
Zadovoljni s koncertom in navdušeni nad celotnim drugim ciklusom Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju, sta tudi Jana Babšek, direktorica Tržiškega muzeja in Romana Krajnčan, umetniška vodja koncertov.

»Z Glasbenimi večeri v Tržiškem muzeju smo začeli zato, ker so ljudje premalo vedeli, kaj muzej dela, kaj vse v njem obstaja. Ker imamo čudovit Pollakov salon, ki se kar sam ponuja za lepe koncerte, smo se v pogovoru z Romano Krajnčan dogovorili za izvedbo glasbenih večerov. Želimo, da ljudje tukaj doživijo nekaj izjemnega in se potem vračajo ne le na koncerte ampak tudi zaradi dediščinskih stvari,« pravi Jana Babšek, direktorica Tržiškega muzeja. Pravi, da so koncerti popoln uspeh. Vsi so bili razprodani, izvajalci pa vrhunski. »Vsak avtor ima čisto svoj glasbeni svet in ustvari svojevrstno atmosfero, ki jo poslušalci doživljajo. V tem intimnem vzdušju so koncerti res nekaj posebnega.«

Ker so vse dobre stvari tri, si v Tržiču lahko obeta vsaj še tretji cikel Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju. Izziv, ki se ga umetniška vodja Romana Krajnčan že zelo veseli. »Koncerti so se res izkazali kot nekaj nepogrešljivega v Tržiču. Publika je čudovita, vsak koncert nagradi z množičnim obiskom, velikim aplavzom. Razvadili smo se, publika je bila nekaj posebnega, izvajalci so neskončno hvaležni in zadovoljni v našem Tržiču. Izjemno dobro se počutijo, srce pustijo na odru, to čutijo tudi poslušalci. O koncertih se že širi dober glas med izvajalci po Sloveniji. Rdeča nit vseh glasbenih večerov naj bi bili srčni, vrhunski izvajalci. Dobrih umetnikov imamo v Sloveniji veliko in prepričana sem, da bomo spet izbrali izjemen cikel, če bo le vse tako, kot si želimo,« je zadovoljna sklenila misli Romana Krajnčan.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.