KUHALNICA: Presni čokoladni srčki

Tudi sami lahko pripravimo drobna sladka presenečenja, s katerimi lahko polepšamo dan sebi ali še komu, ki nam je pri srcu ...
Za valentinovo presenetite svoje najdražje s presnimi srčki. (foto: Tina Teršek)
Za valentinovo presenetite svoje najdražje s presnimi srčki. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za štiri do pet srčkov, odvisno od velikosti modelčkov, bomo potrebovali:
 
100g presnih indijskih oreščkov*
½ skodelice presnega nesladkanega mleka iz zemeljskih mandljev*(če tega nimate, lahko mandljevega, kokosovega, ali kakšnega drugega nesladkanega rastlinskega mleka,…)
30g presnega kakava v prahu*
ščepec nerafinirane himalajske soli*
sredica enega vanilijevega stroka*
40ml presnega agavinega sirupa*
50g kokosovega olja*
30g kokosovega masla*(če tega nimamo dodamo še 1 žličko kokosovega olja*)
50g narezanih zamrznjenih jagod* narezanih na kocke(še boljše svežih)
*sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Za posip: posušeno suho sadje, oreščki, kokos, semena granatnega jabolka

Najprej si pripravimo modelčke, lahko so v poljubni obliki. Če imamo silikonske uporabimo te zaradi lažjega odstranjevanja.

V mešalnik najprej zlijemo mleko, nato dodamo indijske oreščke, sredico vanilijevega stroka, agavin sirup, sol in dobro zmeljemo. Ko masa postane gladka dodamo še kakav v prahu. Nad paro stopimo kokosovo maslo in vse skupaj še dobro zmeljemo. Na koncu nad paro stopimo še kokosovo olje in meljemo samo toliko, da se dobro vmeša v maso.
Tako pripravljeno maso do polovice vlijemo v pripravljene modelčke posujemo z narezanimi jagodami in nato prelijemo še s preostalo maso. Tako pripravljene srčke postavimo v zamrzovalnik za dve uri, da se masa dobro strdi.

Ko je masa strjena odstranimo srčke iz modelčkov in jih poljubno okrasimo. Sama sem izbrala semena granatnega jabolka in zamrznjene jagode v prahu. Tako pripravljene srčke hranimo v hladilniku dokler jih ne postrežemo.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.