Japonski čaj matcha je znan že tisočletja, ker je tako zelo zdravilen, da ga imenujejo tudi čaj vseh čajev. Pospešuje metabolizem in pomaga organizmu pri izgorevanju maščobnih oblog.
Zeleni eliksir, ki vsebuje veliko antioksidantov
Listi, ki so primerni za čaj matcha, se gojijo in pobirajo na prav poseben način. Njegova obdelava se prične že nekaj tednov pred pobiranjem, ko jih prekrijejo s posebno ponjavo in tako zadržijo klorofil v njih. Listi so tako temnozeleni. Meljejo jih na poseben način, da dobijo zelo fin prah.
Matcha čaj je pravi zeleni eliksir. Že samo ena skodelica takšnega napitka vsebuje do petkrat več antioksidantov kot druga živila in se lahko veliko bolj uspešno bori proti rakavim celicam.
Poleg tega zelo pozitivno vpliva tudi na koncentracijo, izboljšuje in krepi spomin, telesu vrača energijo, razstruplja telo, znižuje raven nevarnega holesterola.
Kako ga pravilno pripraviti?
Ta zdravilni napitek, za katerega pravijo mnogi, da zdravi vse bolezni, mora biti pripravljen vedno svež.
Pripravlja se brez vrele vode in sicer tako, da vodo segrejete na 60 stopinj Celzija, ji dodate gram ali dva čaja ter mešate vse dokler ne dobite penaste tekočine in popijete.