KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji s sadjem. Takrat naredim drobljenec, ki se ga z lahkoto priredi točno po našem okusu. Po navadi si ga pripravim prejšnji večer, zjutraj pa ga samo še okrasim …
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom. (foto: Tina Teršek)
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pripravite tudi vi:
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom … brez peke

Drobljenec:
40 g indijskih oreščkov(ali oreščkov po želji)
60g mletega kokosa
10g nesladkanega kakava v prahu
50g dateljnov (ali fig ali drugega suhega sadja)
ščepec himalajske soli
lupinica ¼ ekološke limone

Karamelni preliv:
40g datljeve paste (pripravimo jo tako, da datlje zmeljemo z nekaj vode in ščepcem himalajske soli – približno 200g datljev, 300ml vode in soljo, tako pripravljeno shranimo v dobro zaprtem steklenem kozarčku v hladilniku približno 2 tedna. Pasta mora biti gladka, brez koščkov)
1 žlička nesoljenega arašidovega masla(kremastega brez koščkov)
himalajska sol po okusu
Voda po žličkah po potrebi

Dodatek:
30 g malin ali kakšnega drugega sadja narezanega na koščke(lahko tudi suhega)
1 žlica oreščkov ali semen(po želji)

Drobljenec pripravimo tako, da vse sestavine zmeljemo v sekljalniku. Pazimo, da ne meljemo predolgo, saj se masa ne sme sprijeti. Tako pripravljeno nadrobimo v posodico in postavimo v hladilnik.

Med tem pripravimo karamelo (in datljevo pasto, če je še nimamo pripravljene od prej).

Drobljenec posijemo s sadjem in oreščki in prelijemo s karamelo.

Tak zajtrk nam bo dal dovolj energije, nas nasitil in popeljal v dan.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.