Pripravite tudi vi:
Veganski čokoladni drobljenec z malinami in karamelnim prelivom … brez peke
Drobljenec:
40 g indijskih oreščkov(ali oreščkov po želji)
60g mletega kokosa
10g nesladkanega kakava v prahu
50g dateljnov (ali fig ali drugega suhega sadja)
ščepec himalajske soli
lupinica ¼ ekološke limone
PREBERITE TUDI: Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem Karamelni preliv:
40g datljeve paste (pripravimo jo tako, da datlje zmeljemo z nekaj vode in ščepcem himalajske soli – približno 200g datljev, 300ml vode in soljo, tako pripravljeno shranimo v dobro zaprtem steklenem kozarčku v hladilniku približno 2 tedna. Pasta mora biti gladka, brez koščkov)
1 žlička nesoljenega arašidovega masla(kremastega brez koščkov)
himalajska sol po okusu
Voda po žličkah po potrebi
Dodatek:
30 g malin ali kakšnega drugega sadja narezanega na koščke(lahko tudi suhega)
1 žlica oreščkov ali semen(po želji)
Drobljenec pripravimo tako, da vse sestavine zmeljemo v sekljalniku. Pazimo, da ne meljemo predolgo, saj se masa ne sme sprijeti. Tako pripravljeno nadrobimo v posodico in postavimo v hladilnik.
Med tem pripravimo karamelo (in datljevo pasto, če je še nimamo pripravljene od prej).
Drobljenec posijemo s sadjem in oreščki in prelijemo s karamelo.
Tak zajtrk nam bo dal dovolj energije, nas nasitil in popeljal v dan.
PREBERITE TUDIl: Recept za najboljšo pastirsko pito Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.
Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.