Priznam, da doslej nikoli nisem kaj posebno razmišljala o tem, kako pomembno ja za praznovanje pripraviti tudi dobro hrano. Za nas, ki živimo pravzaprav v izobilju, to sploh ne more biti težko. Ko mi ljudje pripovedujejo. kaj vse za praznike skuhajo, spečejo, se mi zdi, da sploh ni tako zelo pomembna hrana, ki je gotovo dobra, ampak sama priprava. Mnogi se spominjajo, kako so njihove mame pekle potico in pripravljale razne druge dobrote. Zdaj se tega dela lotevajo hčerke in tako nadaljujejo njihovo delo. Mislim, da so pri tem vedno bolj vključeni otroci. Potem je vse, kar skuhajo in spečejo, nekaj čisto drugega kot na primer kupljena potica in kupljeni piškoti. Seveda pa moram biti zelo preudarni pri zauživanju vseh teh dobrot, ker je zelo hitro preveč. Navadno gospodinje napečejo toliko, da je velik del namenjen tudi vnukom in raznim prijateljem. Zdi se mi, da šele sedaj začenjam spoznavati, kako dragoceno je tudi to delo in zelo pomembno za praznovaje.
Zdravnica, publicistka, predavateljica in prevajalka Metka Klevišar kljub upokojitvi še dandanes ostaja aktivna, pomaga ljudem, se z njimi pogovarja in odgovarja na najtežja življenjska vprašanja. Pravi, da bi se o smrti morali bolj pogosto pogovarjati.
Več boste našli tukaj.