Kratke misli: Tudi to spada k praznovanju

Upokojena zdravnica Metka Klevišar nas razveseluje z življenjskimi mislimi, ki jih zvesto objavlja na družbenem omrežju. Njene misli vas bodo spodbudile k razmišljanju o vsakdanu.
Foto: freepik.com
Foto: freepik.com
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Priznam, da doslej nikoli nisem kaj posebno razmišljala o tem, kako pomembno ja za praznovanje pripraviti tudi dobro hrano. Za nas, ki živimo pravzaprav v izobilju, to sploh ne more biti težko. Ko mi ljudje pripovedujejo. kaj vse za praznike skuhajo, spečejo, se mi zdi, da sploh ni tako zelo pomembna hrana, ki je gotovo dobra, ampak sama priprava. Mnogi se spominjajo, kako so njihove mame pekle potico in pripravljale razne druge dobrote. Zdaj se tega dela lotevajo hčerke in tako nadaljujejo njihovo delo. Mislim, da so pri tem vedno bolj vključeni otroci. Potem je vse, kar skuhajo in spečejo, nekaj čisto drugega kot na primer kupljena potica in kupljeni piškoti. Seveda pa moram biti zelo preudarni pri zauživanju vseh teh dobrot, ker je zelo hitro preveč. Navadno gospodinje napečejo toliko, da je velik del namenjen tudi vnukom in raznim prijateljem. Zdi se mi, da šele sedaj začenjam spoznavati, kako dragoceno je tudi to delo in zelo pomembno za praznovaje.

Zdravnica, publicistka, predavateljica in prevajalka Metka Klevišar kljub upokojitvi še dandanes ostaja aktivna, pomaga ljudem, se z njimi pogovarja in odgovarja na najtežja življenjska vprašanja. Pravi, da bi se o smrti morali bolj pogosto pogovarjati.

Več boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Poklic, ki zahteva srce, ne le znanje: zgodba iz doma starejših

Delo v domu za starejše zahteva veliko več kot le strok...

V kavarni doma za starejše premagujejo samoto starosti

V vsakem domu za starejše ima kavarna poseben pomen. Ta...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Med ljubeznijo in nemočjo: resnična izkušnja hčerke, ki se sooča z demenco pri mami

Bolezen Marijine mame je sprva napredovala počasi. V dr...

[Sobota, 27. 9.] Vabljeni k ogledu oddaje AH, TA LETA! na 1. programu TV Slovenija

Učimo se lahko vedno in povsod, kajti učenje niso samo ...

Spoznajte babico, ki je snema oglase in obvlada pametne telefone

Upokojitev pogosto pomeni začetek novega poglavja v živ...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Nasvet: Povrnite kozarcem spet visoki sijaj!

Imate tudi vi težave s kozarci, ko jih operete v pomiva...

Očistite pljuča na naravni način

Spomladi je čas za čiščenje organizma. Ali ste vedeli, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.